İSTE’den Denizlerde 15 Temmuz Etkinliği

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İskenderun Körfezi’nde görsel bir şölen düzenledi. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci önderliğinde düzenlenen etkinlikte, Türk Bayrağı açılarak denize açıldı. Etkinliğe İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İMEAK İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu ve İSTE Deniz Bilimleri ve […]

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İskenderun Körfezi’nde görsel bir şölen düzenledi. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci önderliğinde düzenlenen etkinlikte, Türk Bayrağı açılarak denize açıldı. Etkinliğe İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İMEAK İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu ve İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan da katıldı.

Etkinlikte, Türk milletinin birlik ve demokrasi ruhuna vurgu yapılarak denizlerin “Mavi Vatan” olarak özgürlüğün sembolü olduğu ifade edildi. Rektör Depci, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un Türk milletinin demokrasiye sahip çıkma ve birlik ruhunu ortaya koyduğu önemli bir gün olduğunu belirtti.

Mavi Vatan kavramının, Türkiye’nin denizler üzerindeki bağımsızlığına olan inancını simgelediğini ifade eden Rektör Depci, 15 Temmuz’un bu anlayışın denizlerde de geçerli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türk milletinin her türlü zorluğa karşı direnç gösterdiğini ve Mavi Vatan için karada olduğu gibi denizlerde de güçlü olmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Depci, Türk milletinin gelecekte de Mavi Vatan idealine bağlılıkla ilerleyeceğini ve gençlerin bilim ve demokrasiye dayalı eğitimle donatılmasının önemine dikkat çekti. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version