İSTE’den Görme Engellilere Destek Projesi

  İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunu Serkan Işıklı, görme engelli bireyler için geliştirdiği “Yapay Zekâ Tabanlı Akıllı Gözlük (GUİDERVERSE)” projesiyle Dijital Melek Yatırımcılık Programı’nda büyük bir başarı elde etti. Işıklı’nın projesi, programın 1200 başvuru arasından seçilen 3 girişimden biri olarak toplamda 1.880.000 TL’lik ödül kazanma hakkını […]

 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunu Serkan Işıklı, görme engelli bireyler için geliştirdiği “Yapay Zekâ Tabanlı Akıllı Gözlük (GUİDERVERSE)” projesiyle Dijital Melek Yatırımcılık Programı’nda büyük bir başarı elde etti. Işıklı’nın projesi, programın 1200 başvuru arasından seçilen 3 girişimden biri olarak toplamda 1.880.000 TL’lik ödül kazanma hakkını elde etti.

GUIDERVERSE Akıllı Gözlük, nesne tanıma, yüz tanıma, renk tanıma, para tanıma ve yazı okuma gibi özellikler sunarak görme engelli kullanıcılarına günlük yaşamlarında büyük kolaylık sağlamayı hedefliyor. Proje ayrıca mesafe sensörleri ve görüntü metre ile donatılmış durumda, bu özellikler sayesinde engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Serkan Işıklı, İSTE’de aldığı eğitim ve akademisyenlerin desteğinin projenin gelişiminde önemli rol oynadığını belirterek, “Teknofest finalistliği sürecinde bölümümüzde aldığım destekle projemizin temellerini attık ve sonrasında Mersin Teknopark’ta şirketimizi kurduk” dedi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise, Işıklı’yı tebrik ederek projenin insanlığa fayda sağlayan önemli bir inovasyon olduğunu vurguladı ve gelecekteki başarılarının devamını diledi. – Mehmet Durmaz+a

Exit mobile version