Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’li öğrenciler Hatay turunda…

Gezerek öğrenmenin keyfini çıkardılar

Gezerek öğrenmenin keyfini çıkardılar

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci: “Yaşadığımız coğrafyayı en iyi şekilde tanıtmamız çok mühim. Çünkü bir toplum, sahip olduğu kültürü üzerinde yükselir.”

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 2019-2-TR01-KA105-078518 sözleşme numaralı Erasmus+ Programı/Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği/GençlikDeğişimleri, “Geçmişten Geleceğe” isimli Proje kapsamında faaliyetlerine devam ediyor. Katılımcılar, proje koordinasyon ekibi ve eğitmenler eşliğinde, projenin “kültürel mirası yerinde görme ve tespit faaliyeti” için gezi faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda, Hatay’ın en eski yerleşim bölgelerinden biri kabul edilen, Samandağ (Çevlik) ve çevresi ziyaret edildi. Katılımcılara; Titus Tüneli, Beşikli Mağarası ve Samandağ (Çevlik) bölgesindeki tarihi doku hakkında bilgi aktarıldı. Bölgenin, kültürel açıdan zenginliği ve tarihselliği adım adım takip edilerek, proje eğitmenleri tarafından detaylı bilgiler paylaşıldı.

Gezi rotasında Vakıflı Köyü de yer aldı. Geçmişin izleri takip edilirken, yöre hakkında günümüze kadar ulaşan efsane ve mitlere de değinildi. Öncelikle, Vakıflı Köyü Müzesi gezisiyle birlikte, bölgenin gelenek ve göreneklerine, mutfağına, düğün ve inançları üzerine köylülerle sohbet edildi, yöre halkının ağzından bilgiler edinildi. Gezi boyunca yöre hakkında detaylı bilgi elde eden katılımcılar, gezerek öğrenmenin keyfini çıkardı.

Çalışmanın önemine işaret eden İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Yaşadığımız coğrafyayı en iyi şekilde tanıtmamız çok mühim. Çünkü bir toplum, sahip olduğu kültürü üzerinde yükselir. Üniversitemiz de bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesinde önemli bir noktada bulunuyor. İSTE olarak, kültürel aktarımların sağlanması adına gerçekleştirdiğimiz proje ve etkinliklerimizle üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Tamer Yazar