İSTE’nin Payas serüveni başlıyor

Her fırsatta eğitime erişimde ve eşitlik vurgusu yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın isteğini geri çevirmedi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, artık Payas’ta hizmet verecek. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, gençlerin talepleri doğrultusunda Payas’ta bir üniversite kurma isteğini Payas Kaymakamı Karaca […]

Her fırsatta eğitime erişimde ve eşitlik vurgusu yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın isteğini geri çevirmedi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, artık Payas’ta hizmet verecek.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, gençlerin talepleri doğrultusunda Payas’ta bir üniversite kurma isteğini Payas Kaymakamı Karaca ve İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ile görüştü. Yapılan görüşmeler sonucunda Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nun eğitim-öğretime Payas’ta devam etmesine karar verildi ve meslek yüksekokulu binasının devrini Payas Belediyesi gerçekleştirdi. İmza törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suha Orçun Mert ve diğer yetkililer katıldı. Protokol ile devredilen binanın yanı sıra, Hatay’ın yeni üniversite ilçesi Payas’ta 200 kız ve 200 erkek öğrenci yurdu da inşa edilecek. Başkan Altan, yapılan protokol gereği binaların üniversitenin ihtiyaçlarına uygun olarak tamamlanacağını ve teslim edileceğini belirtti. Ayrıca, Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan bölümlere ek olarak Gemi Makineleri ve Su Altı Kaynakçılığı programlarının da öğrenci kabulüne başlanacağı açıklandı.

Rektör Depci, Payas’a taşınacak olan Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nun önemini vurgulayarak, özellikle Su Altı Kaynakçılığı bölümünün ülkede sadece Payas ilçesinde olacak olmasının değerini belirtti. Ayrıca, Payas Belediye Başkanı ve Kaymakamına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Rektör Depci, “İSTE olarak bölgenin kalkınması için elimiz hep taşın altında. Payas Kaymakamı Kürşad Karaca ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile yaptığımız istişareler neticesinde Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’muzu Payas’a taşıyoruz. Destekleri için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hatay’ın ve öğrencilerimizin en yüksek faydasını gözeterek aldığımız kararın çıktılarının çok başarılı olacağına inanıyoruz. İSTE’ye, Payas’a ve Hatay’a hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. (Adil Yeşildağ)

Exit mobile version