İşyeri alamayan Antakyalı İsyan etti

Antakyalı iş insanı, çiftçi ve siyasetçi Mehmet Ali Okay, il yöneticilerine kırgın ve üzgün. Konteyner iş yeri talebini defalarca ilgili birimlere iletmesine rağmen bu talebinin karşılanmadığını belirten Okay, bugüne kadar sustuğunu ancak bundan sonra sessiz kalmayacağını vurguladı. Şu şekilde ifade etti: “Hatay, depremden sonra bir de bürokrasiden deprem sarsıntısı yaşıyor. Bağkur, vergi ve SSK ödeyen […]

Antakyalı iş insanı, çiftçi ve siyasetçi Mehmet Ali Okay, il yöneticilerine kırgın ve üzgün. Konteyner iş yeri talebini defalarca ilgili birimlere iletmesine rağmen bu talebinin karşılanmadığını belirten Okay, bugüne kadar sustuğunu ancak bundan sonra sessiz kalmayacağını vurguladı. Şu şekilde ifade etti:

“Hatay, depremden sonra bir de bürokrasiden deprem sarsıntısı yaşıyor. Bağkur, vergi ve SSK ödeyen Hataylılar haklı olarak, istihdam sağlayanlar işyeri alamıyor. Antakya Sanayi ve Ticaret Odası, deprem sonrası kura ile işyeri dağıtımı yaptı. Biz yedeklerdeyiz ama Yüzyıl Çarşısı’ndan işyerimizi bir türlü alamadık. Çalışmadan vergi, Bağkur ve SSK ödeyelim ama işyerimiz olmasın. İstedikleri kişilere, istedikleri yerlerden işyeri veriliyor. Bize gelince kanunlar böyle diyor.

Her vali yardımcısı kendi bildiğini okuyor. Biz kanunsuz bir şey istemiyoruz; hakkımızı verin, çalışalım, vatandaşlık görevimizi yapalım. Bugüne kadar hiç kimseye imtiyaz talep etmedik. Çıkan işyeri hakkımızı verin. Bugüne kadar sustum, bundan sonra da haksızlık karşısında susmayacağım. Kim olursanız olun. Vali beyden seçim öncesi Antakya Belediye Başkanı adayı olarak iki defa randevu istedim, geri dönüş yok. Herkes gelir geçer, biz buradayız. Bunu unutmayın. Mülki amir olarak bize randevu vermek zorundasınız. Biz de sizin gibi görevdeydik, bu memlekete hizmet ettik. Yapılanı kabul etmem mümkün değil. Biz randevu istiyorsak, vatandaşın taleplerini iletmek için istiyoruz, babamın hayrına değil.

Birileri size liste mi verdi? ‘Bunları kabul edin, bunları kabul etmeyin’ mi dediler? Biz size ulaşamıyorsak, vatandaş ne yapsın? Erzincan Valisi’ni izliyorum, sokakta her yerde vatandaşların dertlerini dinliyor, sorunlara anında cevap veriliyor. Bir tek Hatay’da mı devlet farklı? Yeter artık diyorum. Devlet adamlığını Sayın Valim Utku Acun’dan öğrendim, ama buraya kadar. Sizden güçlü olmanızı değil, mağdur ve hakça olmanızı bekliyorum.” –

Exit mobile version