Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İTSO’dan Nefes Kredisi’ne 3 Milyon Tl Katkı

İTSO Başkanı Levent Hakkı

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz: “Kullanılacak kredi, 2020 yılının sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli olmak üzere, toplam en fazla 20 ay vadeli olacak.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ Finansman Projesi “TOBB Nefes Kredisi” tekrar başlarken, Hatay’daki Oda ve Borsalar bünyesinde bu sürece ilişkin bilgilendirme toplantıları da devam ediyor. Bu toplantılardan biri, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) düzenlendi. “Nefes Kredisi” bilgilendirme toplantısına; Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman, Denizbank Çukurova Bölge Kobi Satış Müdürü Kemal Odabaş, Denizbank Çukurova Bölge KOBİ Satış yönetmeni Özlem Gülsoy, Denizbank İskenderun Şube Müdürü Ayhan Çimer, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner ve İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu katıldı. İTSO Yönetim Kurulu üyeleri de, telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya canlı olarak, cep telefonları ile bağlandılar.
-EN FAZLA 20 AY-
Nefes Kredisi bilgilendirme toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan ve izlenecek yolu anlatan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, şu bilgiyi verdi:
“Üyelerimizce kullanılacak kredi, 2020 yılının sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli olmak üzere, toplam en fazla 20 ay vadeli olmaktadır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı %7,5 olarak belirlenmiştir. Daha çok sayıda üyemizin faydalanabilmesi için, kredinin üst limiti 100.000 TL olarak belirlenmiştir.
Bununla birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Kredi Garanti Fonu arasında imzalanan protokol gereği, 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 3 milyon TL ile 25 milyon TL(dâhil) arasında cirosu olan işletmeler ise azami 100.000 TL kredi kullanabilecek. TOBB Nefes Kredisi kapsamında 50.000 TL kredi kullanan bir üyemiz, yaklaşık 54.600 TL civarında ödeme yapacak olup, 100.000 TL kredi kullanan bir üyemiz ise, yaklaşık 109.200 TL civarında ödeme yapacaktır.
Odalar tarafından, TOBB Nefes Kredisi için belli bir kaynak taahhüdünde bulunulmaktadır. Odalarca taahhüt edilen mevduatın 10 katı kadarı, TOBB kaynağından tahsis edilen kredi limitine ilave edilmektedir. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 3 milyon TL Nefes kredisine kaynak aktarmıştır. Bu zorlu süreçte üyelerimize kullanacakları kredi biraz olsun nefes aldıracak ve bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır.”  Tamer Yazar