İYİ Partili meclis üyesine silahlı saldırı

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde İYİ Parti’den belediye meclisi üyesi olan Koray Aydın, sabaha karşı silahlı saldırıya uğradı.

Olay, sabah saat 05.30 sıralarında Yenişehir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, İYİ Parti’den belediye meclis üyesi ve Yenişehir Belediyespor Kulüp Başkanı olan Koray Aydın, sosyal medya üzerinden tartıştığı İ.A. (39) ile evinin önünde buluştu. İkili arasında çıkan tartışma sonucunda, İ.A. tabanca ile Aydın’a ateş açtı.

Aydın’ın bacağına isabet eden 3 kurşunla yaralandığı bildirildi. Olayın ardından ihbar üzerine polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralı Aydın, ilk müdahalenin ardından Yenişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve burada tedavi altına alındı. Aydın’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Şüpheli İ.A. ise olay yerinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Belediye Başkanı Ercan Özel Saldırıyı Kınadı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti. Özel, “Yenişehir halkının seçmiş olduğu bir meclis üyesine karşı yapılan bu saldırının koşullarının iyi araştırılması gerektiğini ve kimlerin meclis üyelerimize karşı halkı kin ve nefrete sürüklediğinin kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğini” ifade etti. Özel, saldırganların ve arkasındaki güçlerin cezasız kalmaması için gereken tüm önlemlerin alınacağını söyledi.

Başkan Özel, “İftiralarla, dedikodularla, yalan beyanlarla halkımız tarafından seçilen meclis üyesinin kanını dökecek kadar ileri gidebilen saldırganların ve onların arkasındaki güçlere karşı belediyemizin tüm meclis üyeleriyle ve partilerimizin ilçe başkanlarıyla birlikte karşılarında duracağız” şeklinde konuştu. -Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version