İyilik Atölyesi, Depremzedelere Umut Oluyor

Hatay İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi iş birliğiyle Antakya Pazaryeri konteyner kentte kurulan “İyilik Atölyesi”, depremzedeler için umut kaynağı olmaya devam ediyor. Konteyner kentte yaşayan depremzedelerin yoğun ilgi gösterdiği atölye, yöresel lezzetlerin yanı sıra çeşitli hizmetleriyle dikkat çekiyor.Depremzede kadınların da görev aldığı atölyede, hijyen koşullarına uygun olarak üretilen yöresel lezzetler arasında […]

Hatay İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi iş birliğiyle Antakya Pazaryeri konteyner kentte kurulan “İyilik Atölyesi”, depremzedeler için umut kaynağı olmaya devam ediyor. Konteyner kentte yaşayan depremzedelerin yoğun ilgi gösterdiği atölye, yöresel lezzetlerin yanı sıra çeşitli hizmetleriyle dikkat çekiyor.
Depremzede kadınların da görev aldığı atölyede, hijyen koşullarına uygun olarak üretilen yöresel lezzetler arasında tandır ekmeği, kömbe çeşitleri, Zahterli Köy Kahkesi ve reçel çeşitleri bulunuyor. Ayrıca, Terzi atölyesinde dikim, onarım ve ütü hizmeti de veriliyor.
İyilik Atölyesi Sorumlusu Ali Karasu, yaptığı açıklamada, “Asrın felaketi sonrasında faaliyete geçirilen İyilik Atölyemiz, depremzede kadınların ve İşkur Toplum Yararına Programlar kapsamında faaliyet gösteren kadınların katılımıyla hizmet vermektedir. Ürünlerimiz, şehrimizde olduğu kadar Türkiye’nin birçok yerinden yoğun ilgi görüyor. Elde edilen gelirlerle atölyenin masrafları karşılandıktan sonra kalan para ihtiyaç sahibi ailelere pay ediliyor” dedi.
İyilik Atölyesi bünyesinde aynı zamanda “İyilik Okuyoruz” sloganıyla kurulan kütüphanede, uzman görevliler eşliğinde öğrenciler derslerini yaparken, gençler ve yetişkinler de kitap okuyarak boş zamanlarını değerlendiriyor. Terzi atölyesinde ise işinin ehli görevliler tarafından sunulan dikim, onarım ve ütü hizmetinden de yararlanılabiliyor. – Meriç Demiray-

Exit mobile version