Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İyimser olmak için çok nedenimiz var

13 Aralık itibariyle; 181

13 Aralık itibariyle; 181 bin 199 Kovid-19 testinin yapıldığı, 26 bin 919 kişinin testinin pozitif çıktığı, 218 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye, aşı beklentini sürdürürken, yaşanan salgına karşı bulduğu aşıyla önemli bir başarıya imza atan Hataylı Bilim İnsanı Prof. Dr. Uğur Şahin net konuştu, umut verdi.

Küresel etkisini artarak sürdüren koronavirüs salgınına karşı aşı geliştiren Alman BioNTech firmasının kurucusu ve CEO’su Uğur Şahin, sosyal medya hesabından son gelişmeleri paylaştı. Son olarak FDA’dan (Amerika Gıda ve İlaç İdaresi) acil uygulama onayı alan aşının yeni yapılan çalışmalarından da umut verici sonuçlar alındığını ifade eden ve “İyimser olmak için pek çok nedenimiz var” tespitinde duran Şahin, paylaşımını, henüz yeni başlayan bu tarihi süreçte rol almaktan onur duyduğunu söyleyerek tamamladı.
-BİRÇOK ÜLKE-
BioNTech’in kurucularından Uğur Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı umut verici paylaşımında şu bilgiye yer verdi:
“Kovid-19 aşımızın, giderek daha fazla ülkede, yüksek riskli popülasyonlar için mevcut olmasından gurur duyuyoruz. FDA, BNT162b2’yi acil kullanım için yetkilendirdi. Amerikalılar, önümüzdeki haftalarda ve aylarda aşılanırken, Amerika’da hayatların kurtarılacağını ve Kovid-19’un yavaş yavaş kontrol altına alınacağını umuyoruz. BNT162b2 ayrıca İngiltere, Kanada, Bahreyn, Suudi Arabistan, Katar ve İsrail’de de acil ve geçici kullanım için yetkilendirildi.
-BAĞIŞIKLIK-
İyimser olmak için pek çok nedenimiz var. En son yayınımız, plasebo ve aşı alıcıları arasında Kovid-19 vakalarının kümülatif insidansının, 1. dozdan 12 gün sonra farklılaşmaya başladığını gösteriyor. Bu veriler, bağışıklamanın kısmen koruyucu etkisinin erken başladığını gösteriyor.
Çalışmalarımızın ve meslektaşlarımızın oluşturduğu verilerden çok şey öğreniyoruz. Hepimiz, yeni bilgiler topluyoruz ve virüsle mücadele için buna göre hareket ediyoruz.
Bugünün haberleri, ortak bir çabanın sonucudur. Biontech’teki ekibimle gurur duyuyorum. Pfizer’daki meslektaşlarımıza ve özellikle dünyanın dört bir yanındaki deneme katılımcılarımıza, güvenleri için şükranlarımı sunmak isterim. Henüz yeni başlayan bu tarihi süreçte rol almaktan onur duyuyoruz.”
-BEKLENTİ!-
Hataylı Bilim İnsanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in Avrupa ve Amerika’da kullanıma geçen aşısına dair beklenti adreslerinden biri de Hatay. Türkiye’nin alımını yapacağı aşılar arasında bulunan Şahin’in aşısının Hatay’da kullanıma geçeceği günün hesabında duranların ortak sorusu değişmiyor. Ne zaman? -Tamer Yazar-