Jandarma Gezici Tır’ı Hatay’da Depremzede Çocuklarla..

İlimiz Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremzede çocuklar Jandarma’nın Gezici Eğitim TIR’ı ile buluştular. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı ve jandarma genel Komutanlığının birlikte yürüttüğü proje kapsamında deprem bölgesinde çocukların sosyal etkinliklere katılmasını sağlamak amacı ile jandarma genel Komutanlığı bünyesindeki Mobil trafik Eğitim Tır’ı  ilimize g eldi ve Hatay’lı depremzede çocuklarla buluştu. 6 Şubat depreminin vurduğu Hatay’ın […]

İlimiz Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremzede çocuklar Jandarma’nın Gezici Eğitim TIR’ı ile buluştular.

Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı ve jandarma genel Komutanlığının birlikte yürüttüğü proje kapsamında deprem bölgesinde çocukların sosyal etkinliklere katılmasını sağlamak amacı ile jandarma genel Komutanlığı bünyesindeki Mobil trafik Eğitim Tır’ı  ilimize g eldi ve Hatay’lı depremzede çocuklarla buluştu.

6 Şubat depreminin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde konteyner kentte yaşayan çocuklar jandarma genel Komutanlığına ait mobil trafik eğitim Tır’ı ile hem eğlendiler hem öğrendiler.

Çocukların trafik bilincini arttırmak için kurulan parkta trafik ışıklarını uygulamalı olarak öğrenen çocuklara eğitim TIRı içerisinde Tim jandarma çizgi filmi izlettirildi.

Trafik kurallarının insan hayatı için öneminin anlatıldığı filmi çocuklar dikkatle izlediler. Jandarma genel komutanlığı görevlileri trafik kurallarını çocuklara anlatırken bir depremzede kız çocuğu ise Jandarma görevlisi ablasının kucağında anlatılanları dinledi.

Mobil eğitim Tırı ile trafik hakkında bir çok şey öğrendiklerini belirten çocuklar sağlanan imkanları çok beğendiklerini dile getirdiler.- Adil Yeşildağ-

Exit mobile version