Kadın Mühendisler Örgütleniyor

Antakya’da ilk etapta “Kadın Çalışma Grubu” oluşturuldu, Şule Cebeci başkan oldu. TMMOB Antakya Kadın Çalışma Grubu ilk toplantısı, 2 Nisan Cumartesi günü, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı ile ilgili şu bilgilendirmede bulunuldu:“TMMOB üyesi kadın mühendis ve mimarlar bir araya geldiler. Toplantı, ‘sunum, kadın mühendis ve mimarların sorunları – çözüm önerileri ve […]

Antakya’da ilk etapta “Kadın Çalışma Grubu” oluşturuldu, Şule Cebeci başkan oldu.

TMMOB Antakya Kadın Çalışma Grubu ilk toplantısı, 2 Nisan Cumartesi günü, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı ile ilgili şu bilgilendirmede bulunuldu:
“TMMOB üyesi kadın mühendis ve mimarlar bir araya geldiler. Toplantı, ‘sunum, kadın mühendis ve mimarların sorunları – çözüm önerileri ve serbest kürsü’ olmak üzere, üç bölümden oluştu. İnşaat Yüksek Mühendisi Şule Cebeci’nin ‘TMMOB ve TMMOB Kadın Örgütlenmesi’ konulu sunumunun ardından, kadın mühendisler, sorunlarını ifade ettiler.
Toplantının son bölümünde, serbest kürsü yapıldı. Kadınlar, bu bölümde, düşünce ve sorunlarını ifade ettiler. Toplantıya; mimar, inşaat mühendisi, ziraat mühendisi, elektrik mühendisi ve harita mühendisi kadınlar katıldı. Toplantı sonunda, TMMOB’lu kadınlar, her ay bir araya gelerek mesleki dayanışma ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışma kararı aldılar.”
Antakya Kadın Çalışma Grubu görev dağılımı şöyle gerçekleşti:
Başkan. İnşaat Yüksek Mühendisi Şule Cebeci, Başkan Yardımcısı Mimar Nurşen Büyükaşık, Dr. Ziraat Yüksek Mühendisi Nurten Kurt, Sekreter. Mimar Ece Çankaya Daplan.
-Duygu Ertaş-

Exit mobile version