Kadın Vekil…

Samandağlı TIR Şoförünün idamının durdurulmasını istedi Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Suudi Arabistan’da, hakkında idam kararı verildiği bildirilen Hatay-Samandağlı Remzi Çiçek adlı tır sürücüsü ile ilgili kararın infaz edilmeyerek durdurulmasını istedi. Kadın Vekil Tülay Hatimoğulları, Türkiye’den yapılan girişimler sonucunda idamın infazının şimdilik durdurulduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “Remzi Çiçek’in infazının şimdilik durdurulması yeterli değildir. Remzi Çiçek, […]

Samandağlı TIR Şoförünün idamının durdurulmasını istedi

Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Suudi Arabistan’da, hakkında idam kararı verildiği bildirilen Hatay-Samandağlı Remzi Çiçek adlı tır sürücüsü ile ilgili kararın infaz edilmeyerek durdurulmasını istedi. Kadın Vekil Tülay Hatimoğulları, Türkiye’den yapılan girişimler sonucunda idamın infazının şimdilik durdurulduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:
“Remzi Çiçek’in infazının şimdilik durdurulması yeterli değildir. Remzi Çiçek, Türkiye’ye iade edilmelidir.
Özellikle Çukurova bölgesinden çok sayıda işçi, emekçi Suudi Arabistan’a giderek, ailesinin geçimini yıllardır buradan sağlamaktadır. Türkiye’deki işsizlik ve yoksulluktan dolayı, hukuksal ve sosyal olarak oldukça geri olan bir ülkede işçilik yapmak zorunda kalan çok sayıda insanımız vardır. Ortada yargılanmayı gerektirecek bir şey varsa, Türkiyeli işçilerin Arabistan’ın Şeriat hukuku ile değil, Türkiye’ye iade edilerek burada yargılanmalarının önü açılmalıdır.
İdam, bir insanlık suçudur. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu konuda siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, Türkiye’deki herkesin, Remzi Çiçek’in Türkiye’ye iadesi için birlikte girişimleri olmalıdır. Bu konuda bizler de üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapacağız.
Remzi Çiçek’in idamının engellenmesi ve Türkiye’ye iadesi hususunda hükümetin daha fazla girişim yapmasını talep ediyoruz. İdam, insanlık suçudur. Remzi Çiçek idam edilmesin.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version