Kadınlardan Ev ve<br>Ülke Ekonomisine Katkı

Yayladağı Kadın Kooperatifinde yöresel lezzetlerin üretimi ve satışı yapılıyor       Yayladağı’nda yer alan yöresel lezzetlerin üretim ve satışının yapıldığı Kadın Kooperatifi yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.       Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere kadınların üretimde daha aktif rol almak ve ekonomiye katkıda bulunabilmek için oluşturduğu kooperatiflerden olan Yayladağı […]

Yayladağı Kadın Kooperatifinde yöresel lezzetlerin üretimi ve satışı yapılıyor

      Yayladağı’nda yer alan yöresel lezzetlerin üretim ve satışının yapıldığı Kadın Kooperatifi yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

      Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere kadınların üretimde daha aktif rol almak ve ekonomiye katkıda bulunabilmek için oluşturduğu kooperatiflerden olan Yayladağı Kadın Kooperatifi’ne ziyarette bulundu.

      Hem ülke ekonomisine hem de yöresel ürünlerin ekonomik değere dönüşmesi açısından önemli çalışmalar yürüttüğü belirtilen, Yayladağı Kadın Kooperatifinde, işletmenin işleyişi ve üretimi yapılarak satışa sunulmaya hazırlanan yöresel gıdalar hakkında bilgiler alan İl Müdürü Çolakoğlu, yöresel lezzetlerin üretiminin ve satışının yapıldığı yerleri gezdi.

      Kooperatifte; Yayladağı İlçesine ait yöresel ürünlerden turşu çeşitleri, zeytinyağı, çilek reçeli, çilek pestili, tuzlu yoğurt, salça çeşitleri, nar ekşisi, pekmez çeşitleri, zeytin çeşitleri, zahter çeşitleri, sumak, limon aromalı melisa çayı üretiminin yapılıp, sebze-meyve kurutma işlemlerinin mevcut olduğu bildirildi. Ayrıca kooperatif bünyesinde çocuk etkinlik merkezi bulunduğu, el sanatları ve dekoratif ürünler ile birlikte alt yapısı hazırlanan mozaik ve halı-kilim dokuma, sepet örmeciliği, takı tasarım ürünlerinin de yapılan faaliyetler arasında yer aldığı ifade edildi.

      İl Müdürü Çolakoğlu, kadın girişimcileri üretimde görmekten mutlu olduğunu ve kooperatiflere bu anlamda destek vermeye devam edeceklerini söyleyerek kooperatiften ayrılırken, Kooperatif üyeleri ziyaretten dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

      Mehmet ÖZGÜN

Exit mobile version