Kadınlardan Zeytinlik Direnişine Güçlü Destek

Defne ilçesi Ballıöz Mahallesi’nde inşaatı süren TOKİ konutlarına yol yapımı gerekçesiyle, Çekmece Mahallesi ile Ballıöz Mahallesi arasında kalan zeytinliklere hukuksuz bir şekilde el konuluyor. Bu süreçte yüzlerce zeytin ağacı, yerlerinden sökülüyor. Zeytinliklerinin korunması için mücadele eden çiftçi Çiğdem Arslan, arazisinde iki haftadır çadır kurarak nöbet tutuyor. Arslan, astım hastası olmasına rağmen, tozlu ve zorlu şartlar […]

Defne ilçesi Ballıöz Mahallesi’nde inşaatı süren TOKİ konutlarına yol yapımı gerekçesiyle, Çekmece Mahallesi ile Ballıöz Mahallesi arasında kalan zeytinliklere hukuksuz bir şekilde el konuluyor. Bu süreçte yüzlerce zeytin ağacı, yerlerinden sökülüyor.

Zeytinliklerinin korunması için mücadele eden çiftçi Çiğdem Arslan, arazisinde iki haftadır çadır kurarak nöbet tutuyor. Arslan, astım hastası olmasına rağmen, tozlu ve zorlu şartlar altında, şantiye çalışanlarının sürekli gözetiminde, zeytinliklerinin yok edilmesine karşı duruyor.

Bugün saat 12.00’de Hatay Kadın Hareketi’ni temsilen bir grup kadın, Çiğdem Arslan’ı ziyaret ederek nöbetine destek verecek. Hatay Kadın Hareketi’nin desteğiyle, Arslan’ın sesini daha geniş kitlelere duyurmak ve zeytinciliğin bu hukuksuz uygulamalarla yok olmasına karşı durmak amaçlanıyor.

Çiğdem Arslan’ın tek temennisi, benzer durumu yaşayanların bir araya gelerek güçlü bir ses çıkarması ve Hatay’ın önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytinciliğin yok olmasına izin verilmemesi. – Duygu Ertaş-

Exit mobile version