Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kalp yarası son…
Eleştiri de var, övgü de!

Çekimleri Antakya’da yapılan, ATV’de

Çekimleri Antakya’da yapılan, ATV’de yayınlanan dizi 32 hafta sürdü. 21 Şubat Pazartesi akşamı son kez yayınlanarak sona eren KALP YARASI ile ilgili Hatay halkının yorumları ise dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında ilk kez gösterime giren ve çekimleri ilimizde gerçekleşen Kalp Yarası dizisi çekimleri de, gösterimi de sona erdi.

Başrollerinde Gökhan Alkan ve Yağmur Tanrısevsin’in olduğu, ATV ekranlarında haftanın Pazartesi günleri yayınlanan ve bu süreçte 2-3 defa en fazla reytingi de yapan dizi, 21 Şubat 2022 tarihinde yayımlanan 32. bölümüyle final yaparak sona erdi.

Kalp Yarası’nın neden final yaptığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak dizinin reytinglerinin belirleyici olabileceği düşünülüyor.

SON BÖLÜMDE NE OLDU?

Final bölümünde, kardeşini korumaya çalışırken vurulan Yaman; Ferit, Sinan ve Ayşe’nin ellerinde yaşam mücadelesi verir. Kocasını vuran Hande’nin içindeki intikam ateşi iyice alevlenir. Son hamlesini yapmadan durmayacaktır. Hatırladıklarıyla, tanık oldukları arasında kalan Ayşe ise katilin Feraye olduğunu söyler. Aşkları için sınandıkları her savaştan kalp yarasıyla kurtulan Ayşe ve Ferit, hak ettikleri mutluluğa ulaşabilecek mi?

HATAY HALKININ YORUMLARI

ATV’de 32 hafta aralıksız yayınlandıktan sonra, sürpriz şekilde 21 Şubat Pazartesi akşamı son kez yayınlanarak sona eren Kalp Yarası ile ilgili Hatay halkının yorumları ise şöyle oldu:

Hasan Çekmecelioğlu: Arapça olmadan, Antakya şivesi olmadan Antakya dizisi çekmek, peynirsiz, şiresiz künefe yemeye benzer. Buna rağmen güzel bir dizi.

Erkan Girgis: Film zaten çoğu şeyi gizliyor. Tamamen gerçeğin dışı bir çizgide. Antakya Maliye Müdürü vardı, ismi Hasan Cabbara idi. Antakya’nın ağasıydı. Fransızlar, onu Fransızca biliyor diye Maliye Müdürü yapınca, tüm hemşerilerinin vergi borcunu sildi. Filmde bunu görebildiniz mi?

Erkan Girgis: Hasan Cabbara konusunu bir ara paylaşalım.

Fahreddin Osmanca: Tebrik ediyorum hocam, bu sebeple izlemiyorum.

Rita Koefoed Khairbek: Antakya is Syrian…

Serdal Kanuncu: Rita Koefoed Khairbek, konu Suriye konusu değildir. Daha da ötesi, Antakya, dünyayı temsil eder, medeniyetlerin merkezidir. Merhametin, vefanın, onurun, mücadelenin kentidir. Memleketim ile gurur duyuyorum, her ne kadar bakımsız kalsa da…

Rita Koefoed Khairbek: Serdal Kanuncu, bana göre Suriye’nin eski ve esas başkenti Antakya’dır! Tarihsel ve duygusal olarak konuşursak…

Memet Alpaslan: Bir de, İstanbul’da yapmacık bir yerde dizi çekmek… Ben izlemiyorum!

Duygu Sweyda Ege: İnternetten bakabildim biraz. Maksat, tarih dizisi mi, senaryo mu?

İsmail Ahrezoğulları: Duygu Sweyda Ege, senaryodan ibaret…

Ele Nur: Arapçamızı bilmeyen konuşmasın, hocam. Güzelim Arapçamızı katlediyorlar. Dizide olsa bile…

Serdal Kanuncu: Ele Nur, biz biliyor muyuz ki? Bizde de kabahat çok.

Ele Nur: Serdal Kanuncu, o da doğru.

İsmail Ahrezoğulları: Bu dizi, tarihi anlatan değil bir dizi değil. Senaryodan ibaret olduğunu söylüyorlar zaten. Tarih dizisi olsa, gerçek kahramanların adları, soyadları ve ünvanları yazılırdı. O kahramanların ailelerinden izin alınır ve gerçeğe yakın çekilirdi.

Serdal Kanuncu: İsmail Ahrezoğulları, Antakya’nın adını kullanmak, bu kadar basit olmamalı bence.

İsmail Ahrezoğulları: Serdal Kanuncu, sevgili kardeşim, Antakya dizide kötülenmiyor ki… Ben başından beri izliyorum. Hatay/Antakya ve halkını incitecek veya kıracak bir kare görmedim.

Kader Arda: Güzel bir dizi, beğenerek izliyoruz.

Gökhan Man: 300 Spartalı filminde, Yunanlılar İngilizce konuşuyordu.

Ümran Biçkioglu: Hayırlı günler, çok doğru yazmışsın!

Yıldız Görüroğlu: Günaydınlar. Dizi, gerçekleri anlatıyor, abartı yok bence. Eline sağlık Serdal Bey.

-Haber/Cemil Yıldız-