Kalyoncu, projelerin yapımına başlandığını müjdeledi

Türkiye Tasarım Vakfı’nın kurucusu Mehmet Kalyoncu, “Hatay Yeniden Canlanıyor” sloganıyla başlattıkları Hatay Master Plan proje için geçtiğimiz günlerde heyecan verici bir Lansman gerçekleştirdi. Lansman sonrası merakla beklenen soruların cevabını veren Kalyoncu, proje sunumlarının ne zaman hayata geçeceği ve sahada çalışmaların ne zaman başlayacağına dair ipuçları verdi. Çoğu kişinin merak ettiği soruya net cevap veren Kalyoncu, […]

Türkiye Tasarım Vakfı’nın kurucusu Mehmet Kalyoncu, “Hatay Yeniden Canlanıyor” sloganıyla başlattıkları Hatay Master Plan proje için geçtiğimiz günlerde heyecan verici bir Lansman gerçekleştirdi. Lansman sonrası merakla beklenen soruların cevabını veren Kalyoncu, proje sunumlarının ne zaman hayata geçeceği ve sahada çalışmaların ne zaman başlayacağına dair ipuçları verdi.

Çoğu kişinin merak ettiği soruya net cevap veren Kalyoncu, projenin gerçekleşeceğini ve yapımının başladığını duyurdu. İlk blokların yakın zamanda ortaya çıkacağını müjdeleyen Kalyoncu, hayallerinin gerçeğe dönüşmeye başladığını ifade etti. 6 Şubat’ta yaşanan acının ardından, Hatay’ın sokaklarında güvenle ve huzurla yürüneceğine olan inancını dile getiren Kalyoncu, Hatay’ın yeniden hayat bulacağına inandıklarını belirtti.

Projelerinin amacını açıklayan Kalyoncu, Hatay’ın yeniden canlanması için gerekli olan tasarım ve planlamanın yanı sıra, iyi bir şehircilik örneği ortaya koymak istediklerini belirtti. Ülkenin en iyisini hak ettiğine inandıklarını vurgulayan Kalyoncu, bugünün zorluklarıyla mücadele etmekten vazgeçmemenin önemine değindi ve projeye olan inancın bir test olduğunu söyledi.

Sivil toplumun önemine değinen Kalyoncu, birleştirici ve kapsayıcı bir yaklaşımla hedeflere ulaşmanın önemine vurgu yaptı. STK’ların yeni iş birliği yöntemleri geliştirdiğini belirten Kalyoncu, derdini paylaşan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Kalyoncu’nun açıklamaları, projenin önümüzdeki dönemde Hatay’ın yeniden canlanması için önemli bir adım olduğunu gösteriyor. Hataylıların ve projeye destek verenlerin merakla beklediği bu gelişmeler, şehrin geleceği için umut vaat ediyor. – Duygu Ertaş-

Exit mobile version