Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamu Sen, TÜİK verilerine itibar etmiyor…

Vatandaşın Enflasyonu Düşmüyor Türkiye

Vatandaşın Enflasyonu Düşmüyor

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Hayri Şahin, Türkiye İstatistik Enstitüsünün açıkladığı enflasyon verileri ile halkın günlük yaşamdaki verilerinin birbiriyle örtüşmediğini bildirdi. Eylül ayı enflasyon rakamları hakkında açıklama yapan Kamu Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin, %9.26 enflasyon olarak açıklanan resmi verinin vatandaşın cebiyle hiç örtüşmediğini savundu. Konuyla ilgili açıklamasında, dar ve sabit gelirlinin zorunlu harcama kalemlerinde yaşanan artışa dikkat çeken Kamu Sen İl Temsilcisi Hayri Şahin, şöyle devam etti:
“Enflasyonun düştüğü ifade edilmesine rağmen, harcamalardaki fiyat artışı yükselmeye devam etmektedir. Çarşı-Pazar fiyatları ile TÜİK tarafından gösterilen fiyatlar çok farklıdır. Dolayısıyla, düştüğü iddia edilen enflasyonun vatandaşın cebine yansımadığı görülmektedir. TÜİK, adeta vatandaşın aklıyla alay etmektedir. Son bir ay içerisinde vatandaşın bütçesi açık vermeye devam etmekte olup, maaşlar, enflasyon karşısında gün be gün erimektedir.
Kış ayları da yaklaşırken; doğalgaza, elektriğe, benzine, köprü otoyol gibi birçok kaleme yapılan zamlar %20-30’un üzerindeyken, temel gıda maddelerine yapılan zamlar %50-60 civarında iken, memur ve emeklilere %4’ler 5’ler dolaylarında yapılan zamlar gerçeklerle bağdaşmamakta, adalette örtüşmemektedir. Hal böyleyken, önümüzde çok önemli gördüğümüz bütçe süreci bulunmaktadır. Piyasaların hareketlenmesi için düşük faizli kredi imkanları sunulmaktadır. Ancak bu kredileri, dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın memur ve emeklilerimizin kullanma imkanı bulunmaktadır. Zaten gelirleri zorunlu harcamalarının karşılamaya dahi yetmemektedir. İfade edilen ekonomik iyileşmenin toplumun bütün kesimlerine yansıması, piyasa çarklarının dönmesi için memur ve emeklilerimizin maaşlarında bir iyileştirme yapılması zaruri görülmektedir. Hükümetten beklentimiz, bu bütçe kanunu çalışmaları esnasında, memur ve emeklilere ayrılan payın artırılarak sorunların çözülmesi yönündedir.”-Cemil Yıldız-