Kamyon terörü bir öğrenci canı aldı

6 Şubat 2023, bazıları için sıradan bir tarihten ibaretken, bazıları için kıyamet tarihi olarak hafızalara kazındı. Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte yerle bir olan Hatay’da, deprem felaketinin ardından yaşanan ihmal ve sorunlar, felaketin izlerini daha da derinleştirip yeni yaralar açıyor. Hatay’da başıboş kamyonlar, izinsiz ve haber verilmeden yok edilen zeytinlikler ve yeşil alanlar, bu sorunların başında […]

6 Şubat 2023, bazıları için sıradan bir tarihten ibaretken, bazıları için kıyamet tarihi olarak hafızalara kazındı. Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte yerle bir olan Hatay’da, deprem felaketinin ardından yaşanan ihmal ve sorunlar, felaketin izlerini daha da derinleştirip yeni yaralar açıyor.
Hatay’da başıboş kamyonlar, izinsiz ve haber verilmeden yok edilen zeytinlikler ve yeşil alanlar, bu sorunların başında geliyor. Eğitim, sağlık ve barınma hijyen sorunlarına çözüm arayışları sürerken, başıboş kamyon sorunları maalesef devam etmekte. Sosyal medyada, deprem felaketi kadar konuşulan bu kamyon sorunu, bir can daha aldı.
Edinilen bilgilere göre, Hatay’ın Hassa ilçesinin Ardıçlı Mahallesi’nde, servise binmek için karşıdan karşıya geçmeye çalışan 16 yaşındaki lise öğrencisi H.G., bir kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olay, H.G.’nin okul yolunda servise binmek amacıyla karşıya geçtiği sırada meydana geldi.
Sosyal medyada, deprem öncesi ve sonrası Hatay arasında acı bir tablo gözler önüne seriliyor. Deprem öncesinde doğal güzellikleriyle öne çıkan ilimiz, şimdi sadece acı manzaralarla anılmakta. Talan edilen zeytinlikler, başıboş kural tanımayan ya da kendine kural uyduran kamyon sürücüleri ve bu ihmalkarlıktan kaynaklanan cenazeler, Hatay’da yaşanan trajediyi artırıyor. Son günlerde benzer kazaların artması, halkın endişelerini daha da derinleştiriyor.

Exit mobile version