Kara’dan, İskenderun’da ki su baskını için yardım çağrısı

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun’da meydana gelen su baskını sonrasında depremzedelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, yetkililere çağrıda bulundu. Milletvekili Kara, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajında, özellikle hasarlı evlere geri dönme veya çadırda kalma arasında bırakılan vatandaşların karşılaştığı sorunları vurguladı. Kara, konuşmasında, “Afete uğramış bir şehirde, insanların hasarlı evlerine geri dönmek ya da […]

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun’da meydana gelen su baskını sonrasında depremzedelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, yetkililere çağrıda bulundu. Milletvekili Kara, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajında, özellikle hasarlı evlere geri dönme veya çadırda kalma arasında bırakılan vatandaşların karşılaştığı sorunları vurguladı.
Kara, konuşmasında, “Afete uğramış bir şehirde, insanların hasarlı evlerine geri dönmek ya da çadırda kalmak arasında bırakılmaması gerekirdi. Ancak yurttaşlarımız olumsuz hava koşulları, hijyen sorunları ve altyapı yetersizliğiyle baş başa bırakıldı.” ifadelerini kullandı.
İskenderun’da yaşanan durumun, vatandaşların karşılaştığı zorlukları net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Kara, özellikle az hasarlı evlere konteyner verilmeyen kiracıların fırtınalı hava koşullarında zor şartlarda yaşamak zorunda kaldığını dile getirdi.
Milletvekili Kara, yetkililere acil göreve davet ederek, “Yurttaşlarımız arasında, hasar düzeyine bağlı bir ayrımcılık yapılmamalı; her yurttaşımıza eşit ve uygun barınma koşulları sağlamalıdır. Evlerinin az veya çok hasarlı olması ya da kiracı konumunda yer almaları, yurttaşlarımızın uğradığı felaketin boyutlarını değiştirmez.” şeklinde çağrıda bulundu. – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version