Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kardeşlik ve Kültürel Dayanışma Müzikle Pekiştirilecek

APKORD ev sahipliğinde, 6

APKORD ev sahipliğinde, 6 farklı ülkeden 42 müzisyenin katılımıyla “Art Music” projesi başladı

APKORD ev sahipliğinde, 6 farklı ülkeden 42 Müzisyenin katılımıyla “Art Music Projesi” başladı. Farklı ülkelerden 7 farklı dildeki şarkıların seslendirileceği kardeşlik ve kültürel dayanışmayı hedefleyerek doğu ile batı enstrümanlarını harmanlayan Proje kapsamında, katılımcılar çalışmalara start verdi.
Harbiye Deliban otelde bir araya gelen müzisyenler yedi gün süreyle kendi ülkelerinin şarkılarını öğreterek 6 Ağustos 2021 Cuma günü Sümerler amfi tiyatroda bir kapanış konseri verecek.
APKORD Başkanı Sezgin Suna, Dün Deliban Otel’de katılımcılarla birlikte, projenin tanıtımını yaptı, hayata geçirdikleri çalışmaların önemine vurgu yaptı. Avrupa birliği Erasmus Programı kapsamında, Gençlik Değişim Projesi ile Antakya Polifonik Korolar Derneği’nin (APKORD) Hatay’da organize edeceği “Art Music” projesinin başladığını söyleyen Suna, Fransa, Polonya, Ukrayna, Romanya, Gürcistan ve Türkiye’den toplam 42 müzik insanının bir araya geleceği bu projenin, 29 Temmuz 2021 – 7 ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini bildirdi.
-Hatay’ın da tanıtımı yapılmış olacak-
Art Music Projesinin, amatör müzikle uğraşan insanların tamamen gönüllülük üzerine bir araya gelmesi hedeflenerek ortak paydanın müzik olması üzerine kurulduğunu, dostluğu, kardeşliği ve sevgiyi müzik yolu ile paylaşmayı amaçladığını ve bu amaçla 10 günlük beraber yapılacak bir workshop çalışmasının planlandığını söyleyen Suna, şunları dile getirdi:
“Katılımcı ülkelerin belirlediği üçer şarkı diğer ülkelerden gelen müzisyenlere öğretilerek Batı ve doğu enstrümanların eşliği ile 20’ye yakın 7 farklı dilde şarkılar proje sonunda seslendirilecektir.
Amacımız derneğimizin ev sahipliğinde müzik merkezli ortak bir çalışma yaparken; ülkemizi, yaşadığımız kent Hatay’ı kültürel ve tarihsel olarak hem tanıtmak hem de bu 10 günlük süreç içerisinde yaşatarak tanıtmak olacaktır.
Özellikle pandemi süresince yaşantılarımızın alt-üst olduğu, psikolojimizin olumsuz etkilendiği, evlere kapanmak zorunda olduğumuz bu süreçte, ART Music Projesi ile biraz olsun nefes almak ve müzik yolu ile 10 günü doya doya paylaşmak olacaktır.
-Müzik, sevgidir, barıştır, kardeşliktir-
Projemizin gerçekleşmesinde emeği olan, Avrupa birliği Bakanlığı, Türk Ulusal ajansı, Hatay MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarı, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Defne Belediyesi, Samandağ Belediyesi, Hatay’ın basın emekçileri, Gardenya Kır Bahçesi, İbrahim Mirioğlu ve tüm katılımcılara teşekkür etmeyi bir borç sayıyorum.
Proje çerçevesinde Samandağ ve MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarı’nda etkinlikler planlanmış ve 6 Ağustos 2021 Cuma saat 20:00’de Sümerler Amfi Tiyatrosunda tüm atılımcıların yer alacağı kapanış konseri ile Art Music Projesi son bulacaktır.
Sözlerimi ilk yıllarda Antakya’da yaşamış Aziz Ignatus’un sözleri ile bitirmek istiyorum: ‘Müzik yapan, şarkı söyleyen insan Tanrı’ya iki kez dua etmiş olur.’ Müzik sevgidir, müzik kardeşliktir, müzik barıştır, müzik olan yerde kötülük olmaz.”
Konuşma ardından müzisyenler Hatay’da bulunmaktan dolayı mutluluklarını dile getirdi ve mini bir konser verdi.  -Mehmet ÖZGÜN-