Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Katleden erkek şiddetine karşı

Bugün biz kadınlar alandayız

Bugün biz kadınlar alandayız

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Seher Cevheroğlu: “Bu ülkede kadın olmanın, gazeteci olmanın, muhalif olmanın ateşten gömlek olduğunu bilse de mücadelesinden bir an olsun geri adım atmamıştır.”

Irak’ın Süleymaniye kentindeki Jineoloji Dergisi’nin Editörü ve Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi, Akademisyen Nagihan Akarsel’in uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi nedeniyle Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri adına yapılan basın açıklamasını okuyan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Seher Cevheroğlu, “Nagihan, ömrünü özgür basında gazeteciliğe ve kadın haberciliğine adamış, her türlü zulüm ve baskıya rağmen gerçekleri yazmaktan bir an olsun vazgeçmemiş, duruşu herkese ilham olmuş bir kadındı” dedi.

HDP Hatay İl Binası önünde yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Bu ülkede kadın olmanın, gazeteci olmanın, muhalif olmanın ateşten gömlek olduğunu bilse de mücadelesinden bir an olsun geri adım atmamıştır. Uzun yıllardır Süleymaniye’de yaşayan Nagihan Akarsel arkadaşımız Jineoloji çalışmaları ile kadınların sesi oldu. ‘Yeni bir dünya mümkün’ diyerek, kadın özgürlük mücadelesine olan inancıyla, kadınların sesini tüm dünya kadınlarına duyurdu. Nagihan’a sıkılan kurşunlar, kadın özgürlük mücadelemize sıkılmıştır. Bu kurşunlar, kadınların sesine, sözüne sıkılmış kurşunlardır. Nagihan’ı katleden zihniyet ile İran’da Jina Mahsa Amini’yi katleden zihniyet, aynı zihniyettir.

Katleden erkek şiddetine karşı biz kadınlar alandayız ve hep birlikte isyanımızı haykırıyoruz. Nagihan’ın Kürt kimliği, kadın kimliği, gazeteci kimliği şahsında bizleri susturmaya ve sindirmeye çalışanlara cevabımızı, kadın özgürlük mücadelemizden bir adım dahi geri atmayarak vereceğiz. Kadın özgürlüğün hakim olduğu demokratik sistemi, biz, kadınların öncülüğünde mutlaka inşa edeceğiz.

Nagihan’a sözümüz, mücadelemizi yükseltmek olacaktır. Kalemini de sesini de hayallerini de asla yarım bırakmayacağız. Bizler, Nagihan’ın bıraktığın yerden kalemini aldık, sesini sözünü bulunduğumuz her yerden en güçlü şekilde duyuracağımızın sözünü veriyoruz.

‘Jin Jiyan Azadî’ sloganımızı en güçlü şekilde haykırmaya devam edeceğiz! Kadın mücadelesine düşman olanlar bilmelidir ki, bizler, Nagihan’ın ruhuyla ve onun mirasıyla mücadelemizi günbegün büyüteceğiz!”

Tamer Yazar