Kaybedenler Kulübü…<br>Yenilgiyi itiraf ediyor!

“Halk desteğini kaybeden yönetimin, bu açığını seçim kanununda yapacağı düzenlemelerle kapatmayı planlaması anlamsızdır” diyen Çalışkan: “Bu taslak, yenilginin peşinen kabul edildiğinin işaretidir ve bitişin sinyalidir.” Tartışması devam eden Seçim Kanunu düzenlemesi için konuşan, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi, Partinin Hatay’daki önemli ismi, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Seçim kanununda değişiklik hangi yaraya merhem olur?” […]

“Halk desteğini kaybeden yönetimin, bu açığını seçim kanununda yapacağı düzenlemelerle kapatmayı planlaması anlamsızdır” diyen Çalışkan: “Bu taslak, yenilginin peşinen kabul edildiğinin işaretidir ve bitişin sinyalidir.”

Tartışması devam eden Seçim Kanunu düzenlemesi için konuşan, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi, Partinin Hatay’daki önemli ismi, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Seçim kanununda değişiklik hangi yaraya merhem olur?” sorusunda durdu.

-MHP İÇİN!-

Kamuoyunun uzunca bir süreden beri beklediği seçim kanundaki değişiklik teklifinin, beklentilerin çok çok altında kaldığını söyleyen Çalışkan, yapılmak istenen değişiklikle beraber, ittifaklara tanınan avantajların kaldırıldığını dile getirdi. Yenilenen seçim barajına da işaret eden Çalışkan, “Seçim yasasında var olan ülke barajının yüzde 10’dan 7’ye indirilmesi, kısmen müspet bir gelişme. Bu kararın, iktidar ortağı MHP için alındığı açık. Zaten anketlerde oy oranı yüzde 6,5-9 bandında çıkıyordu. Ancak bunun kime fayda sağlayacağı da seçim sonuçlarından sonra ortaya çıkacaktır. Eğer mesele demokratik temsil yeteneğini artırmak olsaydı, baraj pekala yüzde 3 olabilirdi” tespitini yaptı.

-SEÇİM HİLELERİ!-

Üçüncü değişiklik olarak, kapatılan bir partinin, seçime yakın, grup kurarak seçime girmesinin de engellendiği değişiklik için konuşan Çalışkan, “Bütün bunlardan sonra şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; kaybedenler kulübü, yenilgiyi itiraf ediyor. Bu taslak, yenilginin peşinen kabul edildiğinin işaretidir ve bitişin sinyalidir. Özetle, halk desteğini kaybeden yönetimin, bu açığını seçim kanununda yapacağı düzenlemelerle kapatmayı planlaması anlamsızdır. İşbaşındakilerin/iktidarın, kaybettiği halk desteğini bu tip seçim hileleriyle, sandık oyunlarıyla ve yasal tuzaklarla kurtarması çözüm değildir. Burada esasen yapılması gereken şey, bu açığın, halk desteğini alacak icraatlarla telafi edilmesidir.  Yoksa seçim kanununda yapılacak değişiklik, hangi yaraya merhem olur ki?”

Tamer Yazar

Exit mobile version