Kaygılarımız 21 metrekareye sığmıyor

Hatay’da 6 Şubat depremlerinin ardından geçen uzun bir süreye rağmen, depremzede öğrenciler hala konteynerlerde eğitim almak zorunda kalıyor. Veliler ve eğitimciler, bu duruma tepki göstererek, “Öğrenciler yaşadıkları büyük kaygıyı sadece 21 metrekarelik alana sığdıramıyorlar. Konteynerlerde eğitim istemiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın orta hasarlı binaların yıkılması gerektiği yönündeki açıklamalarına rağmen, okul binalarının güçlendirilmesi kararına karşı endişeliyiz” […]

Hatay’da 6 Şubat depremlerinin ardından geçen uzun bir süreye rağmen, depremzede öğrenciler hala konteynerlerde eğitim almak zorunda kalıyor. Veliler ve eğitimciler, bu duruma tepki göstererek, “Öğrenciler yaşadıkları büyük kaygıyı sadece 21 metrekarelik alana sığdıramıyorlar. Konteynerlerde eğitim istemiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın orta hasarlı binaların yıkılması gerektiği yönündeki açıklamalarına rağmen, okul binalarının güçlendirilmesi kararına karşı endişeliyiz” dedi.

16 ay önce yaşanan Maraş merkezli depremlerin etkileri hala devam ediyor. Hatay’da bulunan öğrenciler, hala 21 metrekarelik konteynerlerde eğitim alıyorlar.

Samandağ’a bağlı Çanakoluk Huzurlu İlk-Ortaokulu’nun binası orta hasarlı olduğu için öğrenciler, aylardır konteynerlerde eğitim almak zorunda kalıyorlar. Bu duruma tepki gösteren veliler, eylem düzenleyerek, konteynerlerde eğitim istemediklerini dile getirdi. Veliler, “Öğrenciler yaşadıkları büyük kaygıyı 21 metrekarelik alanın içine sığdıramıyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın ‘orta hasarlı binalar yıkılmalı’ dediği halde okul binalarının güçlendirilmesi kararına karşı endişeliyiz. Yapılan bina analizleri ve zemin etüdü sonuçlarını neden kimse bilmiyor?” şeklinde sorgulamalarda bulundu.

Veliler adına konuşan Selma Kara, yaşadıkları sorunları dile getirerek, “Barınma, su, elektrik gibi ihtiyaçlarımız hala karşılanmıyor. Koşullarımız iyileştirilmiyor ve yaşamlarımız sorunlarla dolu geçiyor. Devam eden sorunlarımızdan biri de eğitim” dedi.

Öğrencilerin konteynerlerde eğitim almasının çocuklar üzerindeki etkisini dile getiren Kara, yetkililere de seslenerek, “Bu koşulları çocuklarımız ve öğretmenlerimiz birlikte yaşadı, biz veliler ise çaresizce çocuklarımızın geleceksizliğine bakıyorduk. Yetkililerin çocuklarımızı güvenli olmayan binalara sokmasına razı olur muydunuz?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Veliler, çocuklarının güvenli bir şekilde eğitim alması için yetkililerden adım atılmasını ve sorunların çözülmesini talep ediyor. -Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version