Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yeni Adımlar

Türkiye’de kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında adımlar atılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların ihbar ve şikayetlerini daha kolay yapabilmesi için ihbar kanallarını genişletti. WhatsApp, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformları da artık bu kanallar arasında yer alıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında vatandaşların ihbarlarını kolaylıkla yapabilmesi için yeni düzenlemelerin yapıldığı […]

Türkiye’de kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında adımlar atılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların ihbar ve şikayetlerini daha kolay yapabilmesi için ihbar kanallarını genişletti. WhatsApp, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformları da artık bu kanallar arasında yer alıyor.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında vatandaşların ihbarlarını kolaylıkla yapabilmesi için yeni düzenlemelerin yapıldığı belirtildi. İhbar kanallarına WhatsApp, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformları da eklenerek, vatandaşların 7 gün 24 saat ihbarda bulunabileceği bir ortam oluşturuldu.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşlarımızın ihbar ve şikayetlerini kolay, hızlı ve istedikleri her an yapabilmelerine imkan sağlamak amacıyla ihbar kanallarına WhatsApp, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının eklenmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, belirlenen 10 konuda vatandaşların ihbar yapabileceği belirtilirken, bu konular arasında düşük KDV uygulanması, fiş/fatura verilmemesi, sahte/yanıltıcı belge düzenlenmesi veya kullanılması gibi hususlar yer alıyor.
Denetim işlemleri hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların, Vergi İletişim Merkezi ihbar hattını (189) arayarak ya da resmi internet sayfası gib.gov.tr üzerindeki Vergi İhbarı bölümünden kayıt numarası alarak ihbar ve şikayetlerini yapmaları gerektiği belirtildi.

Exit mobile version