Kefçi: Asıl Engel Merhametin Yokluğudur

Hatay İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü İbrahim Kefçi ve Eğitimci Murat Temel, Beyzade Fm’de, Engelliler Haftası dolayısıyla yayınlanan özel bir programa katıldı. Hakan Yaman’ın sunduğu programda, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü İbrahim Kefçi, “Ümit ediyoruz ki, her yıl Engelliler Haftası’nda oluşturulan farkındalıklar toplumda karşılık bulur ve engellilerle ilgili duyarlılıklar her daim dikkate alınır” dedi. Kefçi, konuşmasında ayrıca, […]

Hatay İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü İbrahim Kefçi ve Eğitimci Murat Temel, Beyzade Fm’de, Engelliler Haftası dolayısıyla yayınlanan özel bir programa katıldı.
Hakan Yaman’ın sunduğu programda, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü İbrahim Kefçi, “Ümit ediyoruz ki, her yıl Engelliler Haftası’nda oluşturulan farkındalıklar toplumda karşılık bulur ve engellilerle ilgili duyarlılıklar her daim dikkate alınır” dedi.
Kefçi, konuşmasında ayrıca, “Şu da iyi bilinmeli ki, asıl engel, yüreklerin katılığıdır. Merhametin yokluğudur. İnsanları aldatmada tereddüt göstermemektir. Sevgisizliktir. Engelliye engel olmaktır. Esas tedavi edilmesi gereken engel de budur.
Madem bir engelli hayata bu kadar pozitif bakabiliyor, sağlıklı insanlar bunu daha fazla yapmalıdır. Zira bir eksiğinin olmadığını görerek kanaatkar yaşamalı, şikayetçilik psikolojisi ve hastalığından kurtulmalıdır. Hayat o zaman anlamlı olur. Unutmayalım, “Kanaat bitmeyen hazinedir’” dedi. Mehmet ÖZGÜN

Exit mobile version