Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentin kalbinde bir ANIT

Biraz bakımsız, biraz özensiz…

Biraz bakımsız, biraz özensiz…

Antakya’nın kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nı çevreleyen binalarda başlatılan restorasyon ve yenileme çalışmalarını izleyenler, sıranın ne zaman meydanın orta yerindeki Anıt alanına geleceğini soruyor.

Bir tarafta Hatay Valiliği eliyle Adalı Konağı ve eski Meclis Binası’nda başlatılan yenileme ve restorasyon çalışmaları, diğer tarafta Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle açılan Şehir Müzesi.
Antakya’nın kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nı bir cazibe merkezi haline getiren bu çalışmalara işaret eden bir turizmci, çalışma sırasının kent meydanına da gelmesi gerektiğini söyledi ve şu tespiti paylaştı:
“Bu kadar çalışma ile güzelleştirilen bir meydanın kendisinin bu garip ‘park’ haline bir çözüm bulmak gerekiyor. Çünkü ciddi ciddi bu kentin meydanına yakışan bir görsel değil, şu an üzerine konuştuğumuz şey. Heykelin arkasını çevreleyen duvarlara bakın! Kırık, bakımsız… Ağaçlar ve çiçeklerle bezeli küçük bir parktan ne farkı var? Tek eksiğimiz, banklar! Bakarsınız, onu da bir gün yaparız!” -Tamer Yazar-