KESK-EĞİTİM SEN Ortak Etkinliği

Hataylı hemşerimiz Berkan Aktepe’nin yönetmenliğini üstlendiği “Çember” adlı kısa film, 18 Eylül Çarşamba günü Antakya’da gösterilecek. Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, filmin önemine dair şu gözlemleri paylaştı: “Berkan Aktepe’nin yönettiği ‘Çember’ filmi, depremden önce çekilen kısa metrajlı son filmdir ve şehrin hafızası için önemli bir kültürel miras oluşturdu. Film, apartman yaşamı ekseninde şekillenen […]

Hataylı hemşerimiz Berkan Aktepe’nin yönetmenliğini üstlendiği “Çember” adlı kısa film, 18 Eylül Çarşamba günü Antakya’da gösterilecek. Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, filmin önemine dair şu gözlemleri paylaştı:

“Berkan Aktepe’nin yönettiği ‘Çember’ filmi, depremden önce çekilen kısa metrajlı son filmdir ve şehrin hafızası için önemli bir kültürel miras oluşturdu. Film, apartman yaşamı ekseninde şekillenen dört karakterin hikayesini anlatıyor. Farklı yaşam pratiklerinden gelen bu dört karakterin yaşamlarından kesitler sunan film, insanların küçük dokunuşlarla birbirlerinin hayatlarını nasıl değiştirebileceğini ve karakterlerin kendilerini keşfetme sürecini odağa alıyor.

Film, Antakya’nın eski evleri, dar sokakları ve anıtsal yapılarıyla da bağ kuruyor. Bu yapılar büyük ölçüde yıkılmış durumda ve film, şehrin yeniden inşa sürecinde belgesel niteliğinde bir ışık tutmayı hedefliyor. Gösterim sonrası, kaybettiğimiz şehrimizin anılarıyla ilgili sohbet ederek, bu anıları paylaşmayı ve yeniden yaşama umudumuzu birlikte kurgulamayı amaçlıyoruz. Sizi ve sevdiklerinizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.”

Film, KESK ve TTB koordinasyon merkezinde izlenecek. – Meriç Demiray-

Exit mobile version