Kil maskesinin cilde faydaları nelerdir?

Kil maskesi cilt bakım rutinlerinde ciltteki fazla yağın azaltılması, gözeneklerin derinlemesine temizlenmesi için sıkça tercih edilir. Akne tedavisi için etkili bir içeriktir.

İçerisinde bulunan magnezyum, demir, kalsiyum gibi mineraller sayesinde cilde daha canlı ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Cildin doğal olarak ürettiği sebum fazla üretildiğinde ve gözeneklerde biriktiğinde komedonlar oluşur. Kil maskesi sebum üretimini dengeleyerek komedon oluşumunu azaltır.

Özellikle burun bölgesinde karşılaşılan siyah noktaların temizlenmesini sağlar. Düzenli kullanımla siyah nokta oluşumunu azaltır. Farklı cilt tiplerine uygun çeşitli killer bulunmaktadır. Cilde uygun olanı seçmek için bir uzmana danışmak uygun olacaktır. Kil maskeleri günlük değil haftalık cilt bakımı için uygundur. Cildi kurutucu etkilerinden dolayı gereğinden sık kullanılmamalıdır.

Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?
Kil maskesi cilt bakım rutinlerinde sıkça karşımıza çıkar. İnsanların aklında kil maskesi ne işe yarar sorusu oluşabilir. Kil maskesi ölü derinin temizlenmesi, lekelerin giderilmesi gibi etkilere sahiptir.

MedicalPark sitesinin verdiği bilgileri göre kil maskesinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Ciltteki fazla yağın temizlenerek akne ve komedon oluşumunu engeller.
Ölü derinin ciltten uzaklaştırarak cildin yenilenmesi ve mat görünümün giderilmesini sağlar.
Gözeneklerin içinde biriken kir ve yağı temizler. Genişlemiş gözeneklerin zamanla küçülmesini sağlar.
Düzenli kullanıldığında cilt lekelerinin görünümünü hafifletir. Cilt renginin açılmasına yardımcı olur. Renk eşitsizliklerini gidererek cildin renk tonunu eşitler.
Kil içerisinde bulunan mineraller sayesinde cildi besler ve canlandırır. Cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar.
Kil maskesi antibakteriyel ve antienflamatuar etkileri ile akne tedavisinde tercih edilir. İltihaplı sivilceleri kurutarak iyileşme sürecini hızlandırır.
Kil uygulandığı bölgedeki kan dolaşımını arttırır, hücre yenilenmesini hızlandırır. Kolajen üretimini destekleyerek daha dolgun ve genç görünmesini sağlar.
Burun ve çene bölgesinde sıklıkla görülen siyah noktaların temizlenmesine yardımcı olur. Düzenli olarak kullanıldığında siyah nokta ve yağ filamentlerinin oluşumunun önüne geçer. -AA-

Exit mobile version