Kimsesiz kız çocukları için yaptırılan evlerin inşası sürüyor

Hatay’daki 13-18 yaş arası kimsesiz kız çocuklarının kalabileceği Çocuk Evleri Sitesi inşaatı sürüyor. Temeli 11 Ekim 2023 tarihinde Aile ve sosyal politikalar bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından atılan ve Türk Havacılık uzay sanayi adına  merhum Serdar Demir  adına yaptırılan  Çocuk Evleri sitesi inşaatını gezen Vali Mustafa Masatlı yapıların yükseldiğini ,inşaatın hızlı şekilde sürdüğünü bildirdi. Hatay […]

Hatay’daki 13-18 yaş arası kimsesiz kız çocuklarının kalabileceği Çocuk Evleri Sitesi inşaatı sürüyor. Temeli 11 Ekim 2023 tarihinde Aile ve sosyal politikalar bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından atılan ve Türk Havacılık uzay sanayi adına  merhum Serdar Demir  adına yaptırılan  Çocuk Evleri sitesi inşaatını gezen Vali Mustafa Masatlı yapıların yükseldiğini ,inşaatın hızlı şekilde sürdüğünü bildirdi. Hatay Valiliği de Vali MASATLI’nın inşaat alanındaki incelemeleriyle ilgili şu bilgiyi paylaştı:

“Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi İnşası Kız Çocuklarımız İçin Tüm Hızıyla Devam Ediyor.Valimiz Mustafa Masatlı; korunmaya muhtaç çocuklarımızın barınıp yaşamlarını sürdürebileceği, temel gereksinimlerinin karşılanabileceği, toplu yaşamın getirdiği olumsuzlukları yaşamadan, aile ortamına benzer yapılar ve ilişki sistemi içinde yetiştirilebilmelerini sağlayacak olan Serinyol Mahallemizdeki Çocuk Evleri Sitesinin inşaatını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.”

11 EKİM’DE TEMEL ATILDI

Antakya-Serinyol’da yapımı süren 13-18 yaş arası kimsesiz kız çocuklarının kalacağı Çocuk Evleri  inşaatını Savunma Sanayii Başkanlığının uhdesinde Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinin desteğiyle Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Elini Uzat Derneği olarak Serdar Demir üstlendi. Proje, TUSAŞ’ın 2021 yılında trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir’in anısına yapılıyor.

11 Ekim 2023 tarihinde Antakya-Serirnyol’daki törene 2 bakan Mehmet Özhaseki ile Mahinur Özdemiur Göktaş katılmış ve Bakan GÖKTAŞ, yaptığı konuşmada, çocuklar için mutlu, güvenli bir gelecek inşa etmek adına bir araya gelmenin heyecanını ve gururunu yaşadığını söyledi. (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version