Kira zam sınırlaması devam ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, şubat ayında enflasyon artış gösterdi. Aylık enflasyon %4.53 olarak kaydedilirken, yıllık enflasyon oranı ise %67.07 oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yaptığı açıklamaya göre, kiralardaki zam sınırlaması uygulaması devam edecek. Bakan Tunç, “Kira artışına %25 sınırlama getiren düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl süre ile geçerli […]

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, şubat ayında enflasyon artış gösterdi. Aylık enflasyon %4.53 olarak kaydedilirken, yıllık enflasyon oranı ise %67.07 oldu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yaptığı açıklamaya göre, kiralardaki zam sınırlaması uygulaması devam edecek. Bakan Tunç, “Kira artışına %25 sınırlama getiren düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl süre ile geçerli olacak. Meclis bayramdan sonra toplandığında düzenleme yasalaşacak.” dedi.

Buna göre, yeni yılda kirada %25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu kararla birlikte, kontrat süresi dolan konut kiracıları, TÜFE rakamlarına bakmaksızın ev sahiplerine %25 zam yapacaklar.

İş yerlerinde ise kira sınırlaması bulunmamaktadır. İş yerlerinde uygulanabilecek maksimum zam oranı, on iki aylık ortalama değişim oranı olan %55.91 olarak belirlenmiştir. – İlyas Yiğit-

Exit mobile version