Kiracıların Artmasıyla Kira Fiyatları Da Arttı

Son zamanlarda fahiş ev fiyatları hem vatandaşın cebini zorluyor hem de kalacak yer sıkıntısı çekmelerini neden oluyor. 2006’da ev sahibi olma oranı yüzde 60,9 seviyesindeydi. 2014’ten bu yana ise ev sahibi olma oranı her sene geriledi. Türkiye’de konut ve kira fiyatları son yıllarda rekor seviyelere yükseldi. İnşa edilen konut sayısında yaşanan artışa rağmen kendi konutunda […]

Son zamanlarda fahiş ev fiyatları hem vatandaşın cebini zorluyor hem de kalacak yer sıkıntısı çekmelerini neden oluyor.


2006’da ev sahibi olma oranı yüzde 60,9 seviyesindeydi. 2014’ten bu yana ise ev sahibi olma oranı her sene geriledi.


Türkiye’de konut ve kira fiyatları son yıllarda rekor seviyelere yükseldi. İnşa edilen konut sayısında yaşanan artışa rağmen kendi konutunda oturanların oranı son sekiz yıldan bu yana aralıksız düşüyor. Kirada oturanların oranı ise son 10 yıldan bu yana her yıl yükseliyor.
Türkiye’de halkın yüzde kaçı kendi evinde oturuyor, kiracı oranı kaç?


Kiraya ilişkin verilerin toplanmaya başladığı 2006’da kirada oturanların oranı yüzde 23,5’di. Bu oran 2012’de yüzde 20,9’a kadar düştü. Ancak 2012’den bu yana her sene kiracı oranı yükseliyor. 2018’da yüzde 25’i aşan kiracı oranı 2022 yılında ise yüzde 27,2 oldu. Kiracılar artarken kira fiyatlarının da rekor seviyelerde artması vatandaşlar tarafından tepkilere neden olurken bu duruma birr düzenleme getirilmesi talep edildi.

Exit mobile version