Kırıkhan’da 15 kişi avukata saldırdı: Hatay Barosu tepki gösterdi

Kırıkhan ilçesinde mesleğini icra etmek isteyen bir avukat, görev başında 15 kişinin saldırısına maruz kaldı. Olaya sert tepki gösteren Hatay Barosu, doğrudan müdahil olarak yasal sürecin takip edileceğini kaydetti. Bu arada saldırganların tamamı yakalandı ve gözaltına alındı. Hatay Barosu yönetimi, Başkan Hatay Tut başkanlığında toplanarak olayı ele aldı ve şu bildiriyi yayınladı: “Bizler her gün […]

Kırıkhan ilçesinde mesleğini icra etmek isteyen bir avukat, görev başında 15 kişinin saldırısına maruz kaldı. Olaya sert tepki gösteren Hatay Barosu, doğrudan müdahil olarak yasal sürecin takip edileceğini kaydetti. Bu arada saldırganların tamamı yakalandı ve gözaltına alındı.

Hatay Barosu yönetimi, Başkan Hatay Tut başkanlığında toplanarak olayı ele aldı ve şu bildiriyi yayınladı: “Bizler her gün ‘savunma kutsaldır’ diye bağırsak da meslektaşlarımıza yönelik şiddet eylemleri ne yazık ki artarak devam etmektedir. İki gün önce değerli meslektaşımız Hatay Barosu üyesi avukat Mehmet Hüreyre Kel, işi için gittiği Kırıkhan ilçesinde onurlu mesleğini ifade etmek istediği için 15 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğramıştır.

Olayda; meslektaşımız ve müvekkili darp edilmek istenmiş, meslektaşımızın arabasının camları taş ve sopalar ile paramparça edilmiştir. Meslektaşımızın durumu baromuza bildirmesi ile birlikte yönetim kurulu üyelerimizden ve meslektaşlarımızdan oluşan bir grup derhal olay mahalline intikal etmiş, avukat arkadaşımıza eşlik etmek suretiyle olay yerinden zarar görmeden çıkması sağlanmıştır.

Ancak bilinmelidir ki arkadaşımızın keşif alanından telafisi güç bir üzücü netice meydana gelmeden çıkabilmiş olması tamamen şans eseridir. Şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 265. maddesinin 1 ve 2. fıkraları ile 151. maddesi gereği şikayetçi olmuş, meslektaşımız için koruma tedbirleri aldırmış, darp raporu alınmış, aracın hasarının tespit çalışmaları tamamlanmış ve Kırıkhan Adliyesi’ne müracaat edilmiş, savcıların Cumhuriyet Başsavcılığı makamına kolluk kuvvetlerinin hassas çalışmaları neticesinde şüphelilerin tamamı gözaltına alınmıştır.”

Hatay Barosu, olayın takipçisi olunacağını da açıkladı.

Exit mobile version