Kırıkhan’da Kurtuluş Coşkusu

Türk Askerinin Kırıkhan’a girişinin 81. Yıldönümü ve 13. Kavun Festivali yoğun bir katılımla, coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi tarafından organize edilen kutlama programı, Demokrasi Meydanından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtının önüne kadar Mehter Takımı eşliğinde yürüyüşle başladı. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burada Belediye Başkanı […]

Türk Askerinin Kırıkhan’a girişinin 81. Yıldönümü ve 13. Kavun Festivali yoğun bir katılımla, coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.
Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi tarafından organize edilen kutlama programı, Demokrasi Meydanından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtının önüne kadar Mehter Takımı eşliğinde yürüyüşle başladı. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burada Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Hakan Çınar’a Türk Bayrağını hediye etti. Akşam saatlerinde, mesire alanında devam eden programa, Ak parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Pyd. Binbaşı Hakan Çınar, Belediye Başkanları Ayhan Yavuz, Mehmet Hacıoğlu, Bekir Altan, İzzettin Yılmaz, Ak parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Ak parti Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Yumuşak, Ak parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, çok sayıda basın mensupları ve büyük bir kalabalıkla Kırıkhan halkı katıldı.
Mesire alanındaki program Mehter takımının gösterileri ile başladı. Daha sonra yerel sanatçılar konser verdi. Konser esnasında Kırıkhan halkı halaylarla konsere eşlik etti.
İlçe Tarım Müdürü Ali Temizkan’ın Kavunla ilgili konuşmasının ardından düzenlenen kavun yarışmasına katılım sağlayan 15 kavun üreticisine, katılım belgeleri verildi. Belgelerin takdimiyle birlikte yarışmada 1. olan Kavun üreticisi Hatice Damlı, 2. olan Güner Ceritoğlu ve 3. olan Serdar Abalı’ya ödülleri verildi.
Kırıkhan’da ilk kez halka kavunlu dondurma ikram edilen kutlama programı geç saatlere kadar devam etti.
-Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version