Kırıkhan’da Veteriner Hekime Saldırı

İlimiz Kırıkhan ilçesinde, geçtiğimiz hafta sonunda bir veteriner hekim görevi başında saldırıya uğradı. Hatay Veteriner Hekimler Odası, saldırıyı kınadı. Oda Başkanı Yahya Hamurcu, üzücü olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İlimiz Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde serbest veteriner hekim olarak çalışan meslektaşımız Onur Şahan, muayenehanesinde hasta bakarken, bir hasta sahibi tarafından darp edilmiştir. Muayenehanesinde veteriner hekimlik görevini yapmaya […]

İlimiz Kırıkhan ilçesinde, geçtiğimiz hafta sonunda bir veteriner hekim görevi başında saldırıya uğradı. Hatay Veteriner Hekimler Odası, saldırıyı kınadı. Oda Başkanı Yahya Hamurcu, üzücü olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“İlimiz Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde serbest veteriner hekim olarak çalışan meslektaşımız Onur Şahan, muayenehanesinde hasta bakarken, bir hasta sahibi tarafından darp edilmiştir. Muayenehanesinde veteriner hekimlik görevini yapmaya çalışan meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıyı yapanlar kadar bu saldırıları önleyecek Sağlıkta Şiddet Yasası’na veteriner hekimleri dahil etmeyenlerin de payı olduğunu düşünmekteyiz.

Veteriner hekimlere yapılan saldırıları önleyecek düzenlemeler derhal yapılmalıdır. Sağlık çalışanı olan veteriner hekimler de sağlıkta şiddet yasasına dahil edilmelidir.

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, meslek örgütü olarak daima yanında olacağımızı ve süreci takip edeceğimizi bildirmek isteriz.” -Mehmet Durmaz-

Exit mobile version