Polonya ve Bulgaristan’dan Türkiye’ye iade edilen Sinan Memi ve Atakan Avcı, kırmızı bültenle aranan suçlular arasında yer alıyordu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı.
Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Daltonlar çetesi yöneticilerinden Sinan Memi ile Atakan Avcı, uluslararası operasyon kapsamında Polonya ve Bulgaristan’dan Türkiye’ye getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ayrıntılarını X hesabından duyurdu.
İçişleri Bakanı Yerlikaya Operasyonu Duyurdu
Bakan Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada Sinan Memi’nin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “tasarlayarak öldürme”, “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti” ve “terör örgütü propagandası” da dahil olmak üzere toplam 10 ayrı suçtan arandığını belirtti. Üç yıldır kırmızı bültenle aranan Memi, hakkında 20 yakalama emri bulunan isimler arasındaydı.
Atakan Avcı ise “uyuşturucu veya uyarıcı madde ithal etme” suçlamasıyla bir yıldır aranıyordu. Avcı’nın uluslararası iş birliğiyle Bulgaristan’da yakalanarak Türkiye’ye getirildiği açıklandı.
Ankara’ya Özel Operasyonla Getirildiler
Bakan Yerlikaya, operasyonun ayrıntılarını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:
Sinan Memi, Polonya’dan,
Atakan Avcı, Bulgaristan’dan teslim alınarak,
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Havacılık Daire Başkanlığı koordinasyonunda, EGM Özel Harekât Başkanlığı personeli eşliğinde Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı’na ait uçakla Ankara’ya getirildi.
Yetkililere Teşekkür
Bakan Yerlikaya, başarılı operasyon nedeniyle Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerini tebrik etti.
Bu operasyon, Türkiye’nin uluslararası suçlulara karşı yürüttüğü mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.