Kırmızı bültenle aranıyordu: İspanya’da yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın katılımıyla İspanya’da gerçekleştirilen “Argay Operasyonu” ile uluslararası bir uyuşturucu kartelinin çökertildiğini duyurdu. Operasyon kapsamında, Türk polisinin de aktif rol aldığı belirtilen operasyonda, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan ve “Emre Karaca” ismiyle bilinen örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu’nun yakalandığı bildirildi. Ayrıca operasyon sırasında İspanya, […]

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın katılımıyla İspanya’da gerçekleştirilen “Argay Operasyonu” ile uluslararası bir uyuşturucu kartelinin çökertildiğini duyurdu.

Operasyon kapsamında, Türk polisinin de aktif rol aldığı belirtilen operasyonda, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan ve “Emre Karaca” ismiyle bilinen örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu’nun yakalandığı bildirildi. Ayrıca operasyon sırasında İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Ukrayna, Arjantin ve Venezuela vatandaşı toplam 42 zehir tacirinin de tutuklandığı kaydedildi.

Yerlikaya, Granada, Malaga ve Sevilla’da yapılan ev aramalarında 2 tondan fazla uyuşturucu madde ile birlikte çok sayıda ateşli silah, lüks araçlar ve nakit para ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonun yaklaşık 9 ay süren bir çalışmanın ürünü olduğunu ve Türk, İspanyol ve Fransız narkotik polislerinin yanı sıra Europol’ün de destek verdiği uluslararası bir işbirliği ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Yerlikaya, açıklamasında operasyonun organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, Türkiye’nin zehir tacirlerine dünyanın her yerinde nefes aldırmayacağını ifade etti. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version