Kış Lastiği Kontrolleri

1049 araç kontrolden geçirildi Hatay Trafik Şubesi ekipleri, geçtiğimiz hafta sonunda ilimizde yaşanan kar yağışı sonrası, ilçeler arası yollarda seyir yapan motorlu araçlarda kış lastiği kontrollerinde bulundu. Yapılan açıklamada, iki günde toplam 1094 aracın bu anlamda denetimden geçirildiği kaydedildi. Hatay Trafik Polislerinin iki günlük, drone ile havadan ve karadan kontrolleriyle ilgili şu bilgi verildi:“Kırmızı ışık […]

1049 araç kontrolden geçirildi

Hatay Trafik Şubesi ekipleri, geçtiğimiz hafta sonunda ilimizde yaşanan kar yağışı sonrası, ilçeler arası yollarda seyir yapan motorlu araçlarda kış lastiği kontrollerinde bulundu. Yapılan açıklamada, iki günde toplam 1094 aracın bu anlamda denetimden geçirildiği kaydedildi.

Hatay Trafik Polislerinin iki günlük, drone ile havadan ve karadan kontrolleriyle ilgili şu bilgi verildi:
“Kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu kullanımı, ters yön, hatalı park, emniyet kemeri ve kask gibi ihlallere yönelik olarak, geçtiğimiz hafta içinde iki gün süreyle, Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri ile denetim gerçekleştirilmiş, 537 araç ve araç sürücüsüne ilgili maddelerden idari para cezası uygulanmıştır.
Karlı ve buzlu yollarda trafik kazalarının önlenmesi, güvenli bir trafik ortamının sağlanması amacıyla, 21-24 Ocak 2022 tarihleri arasında, 15 ekip 30 personelin katılımıyla ‘Kış Lastiği Denetimi’ gerçekleştirilmiş, 1.049 araç ve sürücüsü kontrol edilmiştir.
Trafik güvenliğinin arttırılması, kazaların önlenmesi, trafik kazası sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi, sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla, 20 Ocak 2022 tarihinde ‘Emniyet Kemeri Denetimi’ gerçekleştirilmiş, 1683 araç kontrol edilmiş, emniyet kemeri kullanmayan 230 sürücüye ilgili maddelerden trafik idari para cezası uygulanmıştır.”

-Duygu Ertaş-

Exit mobile version