
Bugün tanıtacağım kitap, çocuk sayılabilecek yaşta siyasi mücadeleye başlayan ve hiç vazgeçmeyen birinin kitabı.
Mehmet Salmanoğlu’nun kitabının adı KISA DALGA HATIRALAR ama anlattıkları 1960’lardan başlayarak günümüze ulaşan uzun bir siyasi mücadelenin tarihi.
Salmanoğlu, doğumundan (1944) başlayarak Hatay ve Altınözü’nün siyasi, sosyal, ekonomik yapısını ailesinin hikâyesi üzerinden anlatarak ilerliyor. Büyüklerinden dinlediği Fransız işgali dönemine ait anlatılar kitabında ilgi çekici ve önemli bir yer tutuyor.
Mehmet Salmanoğlu, KISA DALGA HATIRALAR isimli kitabında 1960’lardan başlayarak Türkiye siyasi tarihini kronolojik olarak okuyucuya sunuyor.
Salmanoğlu, lise yıllarında TİP (Türkiye İşçi Partisi) ve Antakya’da sol uyanışa öncülük eden isimlerle tanışarak hayatı boyunca ödün vermeden sürdüreceği kahırlı bir yola adım atıyor.
Uzun siyasi geçmişinde birlikte mücadele ettiği, tanıştığı veya karşısında yer aldığı kişiler, siyasi çizgiler üzerinden Türkiye’nin politik tarihini anlatıyor. Mehmet Salmanoğlu’nun Antakya’da Yalçın Ergönül’le başlayan siyasi yolculuğu, üniversitede Harun Karadeniz, Behice Boran’la devam ediyor.
12 Eylül döneminde cezaevi yıllarıyla siyasi yolculuğuna devam eden Salmanoğlu TİP, TKP birleşmesini anlatarak finale yaklaşıyor.
Kısa Dalga Hatıralar kitabı çok şey anlatıyor. Sol hareketlerde yer almış herkesin içinde kendinden bir şeyler bulabileceği veya geçmişten dersler çıkarabileceği anılarla dolu bir siyasi panorama okuyacaksınız.
Emeğine sağlık Mehmet Salmanoğlu. İyi ki anlatmışsın.
