Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

DEVA TANITIMI BUGÜN Demokrasi

DEVA TANITIMI BUGÜN
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Hatay Teşkilatı, bugün bir tanıtım toplantısı yapıyor. Parti Teşkilat Başkanı, eski Bakan Sadullah Ergin’in de katılacağı bildirilen DEVA Hatay İlçe Başkanları Tanıtım Toplantısı, saat 11.00’de 75. Yıl Bulvarı’ndaki Parti binasında yapılıyor.

ATSO’dan üye aidat faiz affı açıklaması
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), üyelerin aidat borçlarıyla ilgili ödemelerde faiz affı uygulamasının sürdüğünü bildirdi. ATSO duyurusu şöyle:
“Değerli üyemiz, 7256 sayılı kanuna istinaden ödenmemiş geçmiş dönem aidat borçlarınızın gecikme faizleri af edilerek, yapılandırma son başvuru tarihi 28/02/2021’dir. Bu kapsamda başvurularınızı Odamıza gelerek şahsen yapabileceğiniz gibi, http://ebelge.tobb.org.tr adresinden üye girişi yaparak veya E-Devlet – TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi üzerinden online olarak da yapabilirsiniz. Pandemi kurallarını da göz önünde bulundurarak, başvurularınızı son güne bırakmayınız. Tüm üyelerimize önemle duyurulur.”

YKS başvuruları başladı
Yükseköğretime Giriş Sınavı’na (YKS) katılım başvuruları dün başladı. 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS), 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak. 26 Haziran 2021 tarihinde Temel Yeterlilik Testi, 27 Haziran 2021 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri, öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi uygulanacak. YKS’ye başvurular, 4 Şubat- 2 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, başvurularını, 4 Şubat 2021tarihinden itibaren elektronik ortamda, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren yapmaya başladı.

Muaf tutuldular
İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliği’ne gönderdiği ek genelgeye göre, örgün eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındakiler, şehir içi toplu ulaşım araçlarını da kullanabilecek.

Tazminat Cezası
Sakarya’daki Tank-Palet fabrikasının Katar ortaklı BMC şirketine devriyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 100 bin liralık manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

Emekliye promosyon
QNB Finansbank, emekli maaşını 3 yıl boyunca kendisinden alma sözü veren emeklilere 1.600 TL’ye varan nakit kazanma fırsatı sunuyor.

ESNAF KREDİSİ GERİ ÖDEMESİNE ERTELEME
Koronavirüs nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların Halkbank’tan kullandığı Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli düşük faizli kredilerin 1 Ocak ve 30 Haziran tarihleri arasında yapılacak geri ödemeleri, Cumhurbaşkanı kararı ile ertelendi.
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 6 aylık dönemde vadesi dolacak olan ve kararın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle itfa edilemeyen krediler, başvuru şartı olmaksızın, taksit vadesinde, ilgili mevzuata göre faiz tahakkuk ettirilerek, taksit vadesinden itibaren kredi itfa tablosunda belirlenen taksit sayısı değiştirilmeksizin ve kalan vadeye yayılarak ertelenecek.
Karar kapsamında kredisi ertelenen esnaf ve sanatkardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacak. Çalışan sayısında erteleme dönemi boyunca azalma tespit edilen esnaf ve sanatkarlar, erteleme kapsamından çıkarılacak.

Sağlık Müdürlüğü, ev buluşmalarından sakınma çağrısı yaptı:
TELEFONDA BULUŞALIM
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüse karşı önlemlerin gevşetilmesi durumunda sonuçlarının vahim olacağı uyarısında bulunurken, bu nedenle gerek hafta sonu veya hafta içi olsun, her türlü ev toplantılarından sakınılmasını istedi.
Hatay İl Müdürlüğü duyurusunda, ev ortamında, kapalı mekan olması nedeniyle koronavirüs bulaşının daha hızlı yaşanabileceğini bildirdi ve bundan kaçınılmasını, yerine telefonla özlem giderme ve sohbetlerin yapılabileceğini hatırlattı.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu konudaki kısa mesajı şöyle:
“Ev ziyareti yaparak Kovid-19’un yayılmasına sebep oluruz. Ev ziyaretlerini erteleyelim, koronavirüsü hep birlikte yenelim.”

Esnafın şikayeti
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pazarcı esnafının en büyük sorununun, pazar ve market fiyatları arasındaki farktan kaynaklandığını dile getirdi.

Okullar açılacak
15 Şubat’tan itibaren başlayacak yüz yüze eğitim döneminde, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu’nca hazırlanan “Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde yer alan tedbirler uygulanacak.

PMYO öğrenci adayı
Sağlık sorunları nedeniyle Polis Meslek Yüksek Okulundan ilişiği kesilen öğrenci adayı, bir yıl içerisinde sağlık durumunun düzeldiğine dair alacağı raporu Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı’nın onaylaması durumunda eğitimin devam edebilecek.

Emsal karar
Anayasa Mahkemesi, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretinden mahkum olanların sürücü belgelerinin geri alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini reddetti.

Başvuru zamanı
TRT’nin, yeni mezunlara istihdam fırsatı sunduğu ve bu yıl ikincisini gerçekleştireceği “TRT Yetenek” istihdam programına 12 Mart’a kada başvurulabilecek. Bu yıl 29 Ocak’ta başlayan ve 12 Mart’a kadar devam edecek olan başvurular, “kariyer.trt.net.tr/yetenek” adresi üzerinden online yapılabilecek.

Fiyat artışları
Tüketici fiyatları bazında Ocak’ta en yüksek fiyat artışı yüzde 26,77 ile mandalinada yaşanırken, en çok ucuzlayan ürün, yüzde 45,79 ile karnabahar oldu. TÜİK verilerine göre, geçen ay mandalinadaki fiyat artışını yüzde 25,5 otoban geçiş ücreti, yüzde 21,29 ile salatalık izledi.

Nüfusumuz arttı
Türkiye’nin nüfusu, 2020’de bir önceki yıla göre 459 bin 365 kişi artarak 83 milyon 614 bin 362 kişiye ulaştı.

Aşılamada yeni evre
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci parti aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra 65 yaş üstü ile ikinci gruba dahil vatandaşların aşılanmasına geçileceğini, tedarik planlaması ve aşı programının planlandığı şekliyle sürdüğünü bildirdi.

Krediler ertelendi
Kovid-19 sebebiyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların, TESKOMB kefaletiyle veya doğrudan Türkiye Halk Bankası’ndan kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçları ertelenecek.

1.600 TL promosyon
Şekerbank, emekli müşterilerinin maaş aralıkları ve kredi kartı harcamalarına göre, 1.600 TL’ye varan promosyon ödemesini hayata geçiriyor.

Şikayet edin!
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan%4 Bendevi Palandöken: “Tespit ettiği fiyat artışlarını şikayet etmekten çekinmemeli.”

Virüsü yayanlar…
İngiltere’deki Imperial College London tarafından yapılan ve Science dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, 20 ila 49 yaş arası kişilerin, koronavirüs vakalarının yayılmasında yüzde 72,2 rol oynadığı ortaya çıktı.

Market fiyatları
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Markette en fazla fiyat artışı ise yüzde 23,65 ile pastörize sütte yaşand%C. Sütteki fiyat artışını yüzde 21,66 ile kabak, yüzde 16,77 ile beyaz peynir, yüzde 16,70 ile patlıcan, yüzde 14,52 ile sivri biber, yüzde 12,77 ile tereyağı, yüzde 11,55 fındık, yüzde 9,58 ile yoğurt, yüzde 9,56 ile kuru üzüm, yüzde 8,38 ile kırmızı mercimek, yüzde 6,73 ile limon takip etti.”

Ankara tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçili öğrencilere, “Siz öğrenci misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan, orayı işgale kalkışan terörist misiniz?” sözleriyle tepki gösterdi. Bahçeli de, “vandal” ve “barbar” ifadelerini kullandı.

Tabelalar kalkıyor
Hükümet, bağımlılıkla mücadele kapsamında, “meyhane” ve “nargile kafe” gibi isimleri tabelalardan kaldırmayı planlıyor.

Nüfus dağılımı
Türkiye’de 2019 yılında yüzde 92,8 olan il ve ilçe merkezlerinde yaşayanların oranı, 2020 yılında yüzde 93 oldu. Diğer yandan belde ve köylerde yaşayanların oranı yüzde 7,2’den yüzde 7’ye düştü.

Üretici desteklenmeli
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Sıfır gümrükle ithalata son verilerek, yerli üretici daha fazla desteklenmelidir.”

Korona Tedavisi
ATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cander, koronavirüs sürecinde öksürük yeterli bir şekilde tedavi edilemezse, hastada efor kapasitesinde düşme yaşanabileceğine ve kronik rahatsızlığı olanlarda hastalığın seyrinin ağırlaşabileceğini söyledi.

Kadın girişimciler
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Networking Çalışma Grubu, dördüncü toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.​ Çalışma grubunun güncel konuları, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Nurten Öztürk’ün katılımı ile değerlendirildi.

Yağışlar arttı
Geçen yılın Ekim, Kasım ve Aralık aylarında düşüş gösteren yağışlar, Ocak ayında normaline göre yüzde 43, 2020’nin Ocak ayına göre de yüzde 53 arttı.

Görevine başladı
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın’ın yerine, AK Parti Meclis Üyesi ve Cumhur İttifakı adayı Mehmet Yalçın seçildi.

Finanstaki risk
Kaspersky Fraud Prevention tarafından hazırlanan rapora göre, 2020’de finans sektöründeki her iki hileli işlemden biri hesap ele geçirmeye karşılık geldi.