Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Maske Cezası! Yargıtay, 19.

Maske Cezası!
Yargıtay, 19. Ceza Dairesi, yeni tip koronavirüsle mücadele tedbirlerine aykırı davranarak maske takmayanlara “Kabahatler Kanunu” uyarınca ceza verilmesine ilişkin 14 Aralık 2020 tarihli kararını kaldırdı.

Belirleyici olacak
Kovid-19 salgınında il bazında açıklanan 7 günlük veriler ışığında, hastalık seyrine göre il hıfzısıhha kurullarınca bölgesel kararlar alınabileceği ve belli faaliyetlerin aşama aşama başlamasının söz konusu olabileceği bildirildi.

NY Times’da Hatay
Afrin’deki gözlemlerini aktaran New York Times gazetesi, saldırılardan kaçarak Türkiye sınırına sığınan mültecilerin uluslararası insani yardım beklediğini, “ancak milyonlarcası için imkan sunan tek ülkenin Türkiye” olduğunu yazdı.

2. El Cep için
Standart geldi
Cep telefonu yenileme merkezleri, ikinci el telefon ticaretinde önceki kullanıcıyla illiyet bağını kaldıracak, cihazların onarılması ve değiştirilmesi gereken bileşenlerinin değiştirilmesiyle sonraki kullanıcıya hazır hale getirilmesini sağlayacak.

Maçın adamı
Liverpool’da forma giyen milli futbolcu Ozan Kabak, takımının UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Leipzig’i 2-0 mağlup ettiği maçtaki başarılı performansından dolayı taraftarlarca, “maçın adamı” olarak belirlendi.

Destek belli oldu
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen yiyecek ve içecek hizmeti faaliyet alanlarındaki işletmelere sağlanacak “ciro kaybı desteği”ne ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Kartla Ödeme
Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Ocak ayına ilişkin kartlı ödeme verilerini açıkladı. Buna göre, Ocak ayında en fazla kartlı ödeme tutarı artışı yüzde 65’lik oranla elektronik eşya sektöründe görüldü.

Suriye’den kaçak…
Milli Savunma Bakanlığı’nca, Suriye’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışan 5’i Rusya, biri de Libya uyruklu 6 kişinin yakalandığı bildirildi.

Sözleşmeli Subay
Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda istihdam edilmek üzere 590 muvazzaf/sözleşmeli subay alınacak. Adaylar, başvurularını 17-28 Şubat’ta e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirebilecek.

Nemli maske!
Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, nemlenen veya ıslanan maskelerin koruyuculuğunu tamamen kaybettiğini, bunun yanı sıra, ciltte temasa bağlı egzama ve kurdeşen oluşabildiğini belirtti.

Faiz beklentisi
Yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bu haftaki toplantısında değişikliğe gitmemesini bekliyor.

İYS üzerinden
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, istenmeyen SMS, sesli arama ve e-posta gibi ticari elektronik iletilerin önüne geçmek amacıyla 7 Ocak’ta hizmete açtıkları Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ne (İYS) vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Atama yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 500 engelli öğretmen atama sonuçlarını açıkladı. MEB’in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, engelli öğretmen adayları, atama sonuçlarını “http://personel.meb.gov.tr/” adresinden e-Devlet kullanıcı hesapları ile öğrenebilecek.

TOKİ merakı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), sosyal medya hesaplarına geçen yıl gelen sorulardan en çok merak edilen konu, 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’nin başvuru koşulları ve satış detayları oldu.

Bakanlık desteği
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu ay evsiz ve kimsesizler için kullanılmak üzere, konaklama projesi ve aşevi hizmeti için 55 milyon lira kaynak aktarıldığını bildirdi.

TİP’den açıklama
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, “PKK tarafından tüm alıkonulan insanlar derhal serbest bırakılmalıdır” dedi