Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

BARO KONGRESİ ANEMON’DA Hatay

BARO KONGRESİ ANEMON’DA
Hatay Barosu Genel Kurulu, hafta sonunda yapılıyor. Cumartesi günü, seçimler dışındaki gündem maddeleri ele alınırken, Pazar günü ise seçimler yapılacak. Ekrem Dönmez, H.Cihat Açıkalın ve Mehmet Duduoğlu’nun başkan adayı olarak yarışacağı Baro Kongresi, Anemon Otel’de yapılacak.

YAĞIŞ GELİYOR
Meteoroloji, ilimiz ve çevresinin, bugünden başlamak üzere hafta sonunda yağışlı bir havanın etkisi altına gireceğini duyurdu. Meteoroloji tahmini, ilimizde 3 günden beri 14-15 derecelik hava sıcaklığında 7-8 derece düşüşler yaşanacağı, havanın soğuyacağı, yağışın da özellikle Cumartesi günü etkili olacağı şeklinde.

MKÜ’YE 6 AKADEMİSYEN ALINACAK
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne (MKÜ), “Diş Protez, Evde Hasta Bakımı, Eczane Hizmetleri ile Harita Kadastro” alanlarında olmak üzere, toplam 6 Akademisyen alımı yapıyor.
MKÜ duyurusunda, Antakya MYO ile Kırıkhan MYO’ya yapılması belirtilen başvuruların, 8-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilebileceği, ön değerlendirmenin 29 Nisan’da yapılırken, sınavın 5 Mayıs’ta düzenleneceği kaydedildi. Duyuruda, 6 Akademisyenin de ders vermek üzere alınacağı, kadro dağılımının; Diş Protez’e 1, Evde Hasta Bakım Öğreticisi 1 kişi, Eczane Hizmetleri Dersi için 3 kişi, Harita Kadastro Mimari Şehir Dersi için 1 kişi alınması öngörülüyor.
MKÜ duyurusunda, “Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda, en az, tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır” denildi.

Yenilenebilir enerji
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, “YEKDEM kapsamında sadece geçen yıl 6 milyar dolar, yenilenebilir enerjiyi desteklemek için sağladık” dedi.

Mesleki Eğitimde
1000 Okul Projesi
Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan projeyle, güzel sanatlar liselerinde okuyan gönüllü öğrenciler, 1000 okuldaki öğrenci arkadaşlarına müzik ve resim alanında bilgi ve birikimlerini aktarmaya başladı.

Ramazan’a özel
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ramazan’a yönelik bilgilendirmelerinin yer aldığı “ramazan.diyanet.gov.tr” internet sitesinde, dünyanın dört bir yanındaki 8 bin 600 yerleşim yerine ait imsakiye paylaşıldı.

TBMM Yasağı!
Meclis Başkanlığı’ndan Milletvekillerine gönderilen bilgilendirmeye göre, TBMM yerleşkesi ve eklentilerine, Kovid-19 ile ilgili alınan tedbirler doğrultusunda, 12-30 Nisan tarihlerinde, Genel Kurul çalışmalarının yapıldığı günler ziyaretçi alınmayacak.

İhracatçıya müjde
Rusya Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre, Türkiye’den ithal edilen domates kotasının yıllık 250 bin tondan 300 bin tona çıkarılması teklif edildi.
Rusya, Türkiye’den domates ithalat kotasını Ocak 2021 itibarıyla 250 bin tona yükseltmişti.

Yerli Aşı çalışması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak insan deneylerini yaptığımız yerli aşımızı, ‘kimsenin geride bırakılmaması’ ilkesiyle, tüm insanlığın istifadesine sunacağız” dedi.

Sınırlar hareketli
Milli Savunma Bakanlığı’ndan, “Ülkemizden Suriye ve Yunanistan’a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 1’i FETÖ, 1’i DEAŞ mensubu toplam 9 kişi yakalandı” açıklaması yapıldı.

SAADET, PAYAS’TA BAŞKANINI SEÇTİ…
RAMAZAN ÖKSÜZ
Saadet Partisi Payas İlçe Kongresi yapıldı. Çarşamba günkü kongrede, Saadet Partisi Payas İlçe Başkanlığı’na Ramazan Öksüz seçildi. Seçime, tek liste ile gidildi.

Turizm Sektörü
Aşılama listesi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Aşılama programında önceliği, açık olan tesislere veriyoruz. Amacımız, daha güvenli hale getirmek. Orada bir tek kriterimiz var. Güvenli Turizm Sertifikasına sahip olup olmadığına bakıyoruz” dedi.

Danıştay’dan RED
Danıştay’dan, TSK personeline başörtüsü serbestisi getiren düzenlemenin iptal istemine ret… Danıştay kararının gerekçesinde, dava konusu düzenlemeyle, din ve vicdan hürriyeti kapsamında devlete düşen pozitif yükümlülük gereği serbestlik getirildiği bildirildi.

CEZAEVLERİNE 202 PERSONEL ALINACAK
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, sözleşmeli 202 personel alacak. Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü; Öğretmen Kadın, Öğretmen Erkek, Psikolog Kadın, Psikolog Erkek, Sosyal Çalışmacı Kadın, Sosyal Çalışmacı Erkek, Fizyoterapist Erkek, Veteriner Erkek, Mühendis Erkek, İnşaat Mühendisi, sözleşmeli 202 personel alımı yapacağını duyurdu. Duyuruya göre, 1 ile 16 Nisan tarihleri arasında başvurusu yapılabilecek boş kontenjanlar; 108 psikolog, 48 sosyal çalışmacı ve 37 öğretmen kadrosu içeriyor.

İhracat beklentisi
Ticaret Bakanlığı’nın Dış Ticaret Beklenti Anketi’ne göre, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin ihracat beklentisi bir önceki çeyreğe göre 17,1 puan artarak 132 oldu.

Bankacılık sektörü
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 23 milyar 881 milyon lira artarak 3 trilyon 741 milyar 119 milyon liraya yükseldi.

Esnafın beklentisi
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Nisan ve Mayıs aylarında ödenecek 1500 TL nakdi yardım ve sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi çok olumlu. Yardımlar bir an önce hayata geçirilmeli ve hesaplara yatırılmalı.”

Kod-29 uygulaması
SGK, fesih kısıtının istisnaları arasında bulunan “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller” başlığındaki işten çıkarma sebeplerinin, aynı kodla bildiriminin belirsizliklere yol açması nedeniyle, her biri için ayrı kodlar belirlendiğini bildirdi.

Vakalar artıyor
Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, “covid19.saglik.gov.tr” adresinden (7 Nisan) paylaşıldı. Buna göre, Türkiye’de son 24 saatte 302 bin 108 Kovid-19 testi yapıldı, 54 bin 740 kişinin testi pozitif çıktı, 276 kişi yaşamını yitirdi, hasta sayısı 2 bin 203 oldu.

Tartışılmalı Teklif
Güvenlik soruşturmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması sonucunda elde edilen verilerin değerlendirildiği Değerlendirme Komisyonu oluşturulacak.

Dayanışma için
Hepsiburada, salgın gündemi dolayısıyla tüm dünyanın ve Türkiye’nin içinden geçtiği bu zorlu günlerde ihtiyaç sahiplerine destek olacak Ramazan dayanışma seferberliğini hayata geçirdi.

İddiaya yalanlama
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye’deki mal varlıklarının dondurulmasına karar verilen bazı DEAŞ mensuplarının Türk vatandaşlığı kazandıklarına ilişkin iddianın asılsız olduğunu duyurdu.

Jandarma bilgisi
Jandarma Genel Komutanlığı’nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma göre, 3 ayda 2 bin 197 internet sitesi hakkında işlem yapıldı.

Kovid’e karşı
Bernama’nın haberine göre, Singapur Ulusal Üniversitesi Kanser Enstitüsü ve New York’taki Icahn School of Medicine at Mount Sinai uzmanları tarafından yapılan araştırmada, kemoterapi tedavilerinde kullanılan “Topotecan” isimli ilacın, yeni tip koronavirüsü tedavi edebileceğini ortaya koydu.

HSK Üyeliği
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliği için TBMM Başkanlığı’na başvuru süreci başladı. HSK üyeliği için şartları taşıyan aday adayları, TBMM Başkanlığı Genel Evrak Birimi’ne, 22 Nisan Perşembe günü saat 18.00’e kadar şahsen ya da posta yoluyla başvuracak.

Dokunulmazlıklar
TBMM Başkanvekili ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç’un da arasında bulunduğu 11 milletvekiline ait 14 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.