Kısa kısa haberler

BŞB MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan dönemi çalışmalarına devam ediyor. Meclis, bugün saat 10.00’da toplanacak. Bugünkü toplantıda, Cuma günkü gündem maddelerinin geriye kalan bölümleri ele alınacak. Samandağ Belediyesi temel atma töreni bugün SAHİL PROJESİ… Samandağ Belediyesi, dev bir projeye başlıyor. Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Atatürk Sahil Parkı Projesi Temel Atma Töreni’ni […]

BŞB MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan dönemi çalışmalarına devam ediyor. Meclis, bugün saat 10.00’da toplanacak. Bugünkü toplantıda, Cuma günkü gündem maddelerinin geriye kalan bölümleri ele alınacak.

Samandağ Belediyesi temel atma töreni bugün
SAHİL PROJESİ…
Samandağ Belediyesi, dev bir projeye başlıyor. Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Atatürk Sahil Parkı Projesi Temel Atma Töreni’ni bugün gerçekleştireceklerinin altını çizerek, “Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer değerli davetlilerimiz katılacak. Bugün saat 16.00’da Samandağ MOBESE önünde buluşalım” dedi.

Samandağ Belediyesi Projesine
% 50 Hibe
Samandağ Belediyesi ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Kurutma ve Paketleme Tesisi Projesi, TKDK Hatay
İl Koordinatörlüğü’ne teslim edildi. Çalışmanın hazırlığını yapan Ziraat Mühendisi Semir Mete Kaplan ve Proje Danışmanlığını yapan, Defne Belediyesi’ne bağlı DEFTUR A.Ş. Genel Müdürü Hakan Duman’ın projesi kabul gördü.
Projenin mali tutarı,
4 milyon 887 bin lira! Projenin % 50’si, yani
2 milyon 443 bin lirası hibe şeklinde karşılanacak.

MATKAP HRT’de DEMOKRASİ BULVARINDA
Hatay eski Milletvekili, eski Bakan Nihat Matkap, bu akşam 20.30’da HRT’de yayınlanacak olan Demokrasi Bulvarı programına katılıyor. Eski Bakan Matkap, bu akşam HRT’de Ali Yolcu’nun canlı yayın konuğu olacak.

Örnek hizmet
Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine günde 65 bin pideyi ücretsiz dağıtacaklarını bildirdi.

Hazırlıklar tamam
Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de, Ramazan’da camilerin vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verebilmesi için hazırlıklar tamamlandı.

40 mesleğe daha
Elektrik tesisatçısı, elektrik ve doğal gaz sayaç sökme-takma elemanları, çimento üretim elemanı, tıbbi atık toplayıcısı ve mermer doğal taş ocakçısının da aralarında olduğu 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi.

Emekli Din Öğretmeni Gülmez vefat etti
Antakya’da, Hatay Osman Ötken Anadolu Lisesi’nde uzun yılar Din Kültürü ve Ahlak Dersi Öğretmenliği yapan Ahmet Gülmez, vefat etti.
ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diler.

Rusya uçuşları
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Rusya ile uçuşlarda herhangi değişiklik olmadığını duyurdu. Duyuruda, Rusya’dan Türkiye’ye yapılan uçak seferleri ve girişlerde herhangi değişiklik olmadığı, daha önceki uygulamanın aynı şekilde devam ettiği
vurgulandı.

İzmir-Hatay seferini yapan yolcu otobüsü, Karaman’da yoğun kar nedeniyle şarampole yuvarlandı.
24 YOLCU, BAGAJDAN ÇIKARTILIP KURTARILDI!
İzmir-Hatay seferini yapmakta olan bir yolcu otobüsü, Cumartesi gecesi Karaman’da yoğun kar ağışı nedeniyle kayganlaşan yolda şarampole yuvarlandı. Kazada ölen olmadı, ancak büyük korku ve panik yaşandı. Yolcular ancak, yolucu bagajı içinden güçlükle geçirilerek dışarıya alınabildi.
Kaza, dün sabah erken saatlerde, saat 06.15 sıralarında, Karaman- Mersin karayolunun 1. kilometresinde bulunan polis uygulama noktası önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir’den Hatay’a gitmekte olan R.D. yönetimindeki 42 AFB 212 plakalı Mercedes marka yolcu otobüsü, Karaman çıkışında, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak şarampole kaydı. Kaza sonrası, olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İçerisinde 2 şoför ve muavinle birlikte 24 yolcunun bulunduğu otobüsün devrilmemesi için yolcular tek bir tarafta toplanarak kurtarılmayı bekledi. Vinç yardımı ile otobüsün ön ve arka tekerleklerine halat bağlanarak, yolcular, itfaiye ve polis ekiplerince bagaj bölümünden tek tek tahliye edildi. Tahliye edilen yolcular, kaza yerine gelen firmaya ait başka bir yolcu otobüsüne aktarılarak, Karaman Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne götürüldü.

DSİ baraj gölleri
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, baraj göllerinde de balıkçılık yapılabilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verirken, ticari avcılığa açılan 188 baraj gölünden geçen yıl toplam 13 bin 500 ton su ürünü sağlandı.

Mobilya Sektörü
Türkiye’nin istihdam ve ihracatına ciddi katkı veren mobilya sektörü, yılsonu ihracat hedefini 4,5 milyar dolardan 5 milyar dolara taşıdı.

KPSS Din
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Kovid-19 salgını nedeniyle 2021’e ertelenen 2020-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) yapıldı.

Fiyat farkı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ramazan ayı öncesinde üretici ve market fiyat farkı 8 kata kadar ulaştı. Bir önceki ay üretici market fiyat farkı 5 kata ulaşmıştı” dedi.

MEB uygulamarı
MEB’in “Hayat Boyu Öğrenen Mahalle” uygulaması başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Uygulamayla, her mahalleden seçilen en az bir okulda, örgün eğitimi aksatmayacak şekilde halk eğitimi kursları açılacak, seçilen bu okullar halk eğitimi merkezlerimizin birer şubesi niteliğinde olacak” dedi.

Alıma başlandı
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), ürünlerinin bir kısmı elinde kalan çiftçiden, 250-300 bin ton yemeklik patates, 40 bin ton soğan ve 75 bin ton çeltik satın alacağı bildirildi.

Korunan alanları
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, 2019’dan bu yılın Nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 6 bin 699 “İmar Barışı”na aykırı kaçak yapının 688’i yıkıldı.

Emsal karar
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, başörtülü olması nedeniyle işverenin baskısına ve aşağılayıcı tavırlarına maruz kaldığı gerekçesiyle kadın çalışanın istifasını haklı fesih saydı.

Heykel döndü!
Künefeciler Meydanı olarak bilinen Ulus Meydanı’na 3 sene önce yerleştirildikten sonra tepsisi çalınan, ardından da elleri kırılan heykel tamir edildi.

65 yaş üstüne
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, 65 yaş üstü vatandaşlara “adrese teslim e-Devlet şifresi” hizmetinin, Ankara ve İstanbul’un ardından tüm Türkiye’de başvuruya açıldığını bildirdi.

EPDK güncelledi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 81 ilde iki ay süreyle uygulanacak akaryakıt fiyatlarının tespitine ilişkin fiyat farkı tablosunu güncelledi.

Exit mobile version