Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Sokağa çıkma yasağında SOKAK

Sokağa çıkma yasağında
SOKAK KAVGASI…
İlimiz Dörtyol ilçesinde, sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen, sokakta silahlı ve bıçaklı bir kavga yaşandı. Çıkan kavgada 12 kişi yaralandı. İddiaya göre, Dörtyol ilçesi Yeşil Mahallesi’nde, aralarında husumet olan G.T. ile Metin P. (44) kavga etti. Şahıslardan G.T., bıçak kullanarak Metin P.’yi yaraladı. Hastaneye kaldırılan ve durumu ağır olan Metin P. ameliyata alındı. Dörtyol Polisi, kaçan saldırgan G.T.’yi arıyor.

BAYRAM GÜNÜ KAVGA
Altınözü’nde iki aile, sokağa çıkma yasağında sokakta kavga etti,

4 yaralı var…
Altınözü ilçesinde, sokağa çıkma yasağına rağmen, bayram günü iki aile arasında yaşanan kavgada 4 kişi yaralandı. Keskincik Mahallesi’nde iki gencin tartışması ile başlayan kavgaya, iki aile bireyleri de karıştı ve adeta bir meydan muharebesi yaşandı. Kavgada 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Altınözü Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma, olaya karışanları gözaltına aldı.

Hataylı Şoför, hayatını son anda kurtardı…
İSTANBUL YOLUNDA OTOMOBİL YANDI
Hataylı Umut Ezer adlı hemşerimizin, bayramda memleketine geldiği özel aracında yaygın çıktı, canını zor kurtardı. 28 yaşındaki Umut Ezer’in kullandığı otomobil, Aksaray’da seyir halindeyken, motor kısmından alev aldı. Hataylı sürücü Umut Ezer, otomobili park edip kendini aracın dışına atarken, yanan araçta alevler yükseldi. Çağrılan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın sündürülse de, araç, kullanılamaz hale geldi. 34.BC.7496 plakalı otomobili ile İstanbul’dan Hatay’a gelmekte olan Umut Ezer’in aracının, Aksaray yakınlarında alevlere teslim olduğu kaydedildi. Umut Ezer’in, bir cenazeye katılmak üzere Hatay’a geldiği sırada bu talihsiz durumla karşılaştığı bildirildi.

Üreticinin beklentisi
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “TMO, üreticimizi mağdur etmeyecek seviyede hububat fiyatı açıklamalıdır” dedi.

Salgın uyarısı!
İçişleri Bakanlığı, Valiliklerden, şampiyonluk kutlamalarında kalabalıkların cadde, sokak ve meydanlarda toplanmasına izin verilmemesini istedi.

WhatsApp paylaşımı
Tartışmalı “Gizlilik Sözleşmesi” kapsamında, WhatsApp’tan yapılan paylaşımda, “Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz” denildi.

Normalleşiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünden itibaren kontrollü normalleşme takviminin uygulanacağını belirterek, “Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz” dedi.

Alım Fiyatları
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bayram sonunda TMO alım fiyatlarını açıklayacağını duyurdu.

Dijitale taşıdı
Türk Telekom, yetenek havuzuna erişimin kolay ve hızlı olduğu, işe alım talebinin oluşturulmasından işe başlamaya kadar tüm süreçleri dijitalleştiren Santral’i hayata geçirdi.

ALTINÖZÜ’NDE KAZA 8 YARALI
Altınözü ilçesindeki trafik kazasında 8 kişi yaralandı. Hacıpaşa Mahallesi karayolu girişinde M.H.K.’nın kullandığı 06 BID 81 otomobil ile K.E.’nin 34 YZ 0301 idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüleri ile araçlarda bulunan 6 kişi yaralandı. Yaralılar, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma, olayı soruşturuyor. Gözaltılar var.

Hemşirelerden çağrı
Dünya Hemşireler Günü kapsamında Türk Hemşireler Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında, salgının mevcut sorunları daha da derinleştirdiğine dikkat çekildi, mesleki sorunlar için çözüm önerileri sunuldu.

Hava daha temiz
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, Türkiye’deki birçok bölgede, pandemi sürecinde hava kirliliğinin başlıca nedenleri olan toz emisyonları ve kükürtdioksit değerleri azaldı.

Yargıya taşınıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayımladığı yeni videodaki kendisine yönelik iddialara yanıt veren bir açıklama yaptı. Soylu, “müptezel operasyon elemanı” şeklinde seslendiği Peker’e “İddianı, iftiranı, her şeyin açığa çıkması için yargıya taşıyorum” dedi.

Esnaf dertli
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’e kadar süren tam kapanma döneminde esnaf ve sanatkarın yeni bir kapanmaya tahammülü olmadığını belirtti.

CHP’den Rapor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili ittifak ortakları ve ittifaka katılmak isteyen partilere sunulmak üzere 150 sayfalık rapor hazırladıklarını açıkladı.

Ülke genelinde
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 499 bin öğretmen ve okul çalışanı için COVID-19 aşısı olma imkanı sağlandığını bildirdi. Ülke genelinde, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının öncelikli aşı uygulaması devam ediyor.

Kadınlar tepkili
İstanbul Sözleşmesi’nin imzaya açılmasının 10’uncu yılı. Türkiye, Mart ayında sözleşmeden çekildiğini duyurmuştu. Kadın örgütleri, hükümetin bu kararla kadına karşı şiddetle mücadeleden vazgeçtiği görüşünde.

İş Cinayetleri
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin 2020 İş Cinayetleri Raporu’na göre, işçi ölüm nedenlerinde koronavirüs yüzde 31’le ilk sırada gelirken, onu yüzde 16’yla trafik, servis kazası, yüzde 12’yle ezilme, göçük izledi.

Tek başınayız
Türkiye’de, aynı ev içinde yaşayan kişilerin sayısı giderek azalıyor. Bu veriyi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan 2020 yılına ait ‘İstatistiklerle Aile’ bülteni ortaya koydu.

Eşlerine de aşı
Hükümet, sağlık çalışanlarının eşlerine de kovid-19 aşısı yapılacağını duyurdu. Bahse konu aşılama, 13 Mayıs’tan itibaren başladı.

Hava Kirliliği
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, Türkiye’deki birçok bölgede, pandemi sürecinde hava kirliliğinin başlıca nedenleri olan toz emisyonları ve kükürtdioksit değerleri azaldı.

Gezi Davası
Taksim Gezi Parkı’nın, 1940’larda yıkılan Topçu Kışlası’na dönüştürülmek istenmesini protesto edenlere yönelik müdahale sonucu başlayan Gezi eylemleri, 21 Mayıs’ta yeniden yargılama konusu olacak.

1 Mayıs ‘buruk’
DİSK’e göre, şu anda ücretsiz izne çıkarılan 2,7 milyon kişi ve ailesi günde 50 TL’yle yaşamak zorunda. Bir yılda 177 bin işçi de Kod-29’la işten çıkarıldı. Türkiye, bu yıl 1 Mayıs’a pandeminin gölgesinde girdi.

Süper Lig’de Şampiyon Beşiktaş
Süper Lig’de 2020-2021 sezonu şampiyonu, Beşiktaş oldu. Lig’de Cumartesi günü oynanan 42. hafta müsabakalarının ardından, Siyah-Beyazlılar, 84 puan ve averajla sezonu şampiyon olarak tamamladı. Beşiktaş, böylece lig tarihindeki 16. şampiyonluğunu kazandı.

Göztepe-Beşiktaş maçında hakem değişikliği
Süper Lig’in 42. Haftasında, Göztepe ile Beşiktaş arasındaki müsabakada yardımcı hakem değişikliği yapıldı.
Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan maç öncesinde Aleks Taşçıoğlu’nun ısınırken sakatlanması üzerine, Serkan Olguncan, yardımcı hakem olarak görev yaptı.

KLASMAN HAKEMLİK PROGRAMI AÇIKLANDI
Merkez Hakem Kurulu, 2021-22 futbol sezonu hakem, gözlemci ve mentör klasmanlarının belirlenmesine yönelik sınav takvimini açıkladı. 2021-22 futbol sezonu için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’nun aldığı karar gereğince hakem, gözlemci ve mentörlerden TFF vize payı alınmayacak. Programa göre, Bütün klasman gruplarındaki ve unvanlardaki hakemler, il bazında, bölgesel ve merkezi olarak yapılacak aktiviteleri öğrenmek zorunda. Klasmanlardaki tüm hakemler, yardımcı hakemler, Video yardımcı hakemler ve il hakemleri, fotoğraflı ve eksiksiz doldurulmuş bilgi formlarını, sağlık raporunu, TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, TFFHGD vize payı bedellerinin yatırıldığını gösterir dekontlarını en geç 11 Haziran 2021 tarihine kadar bağlı bulundukları İHK’ ye teslim edecekler. Bu hakemlerin vize işlemleri için düzenlenecek listeler ile vize belgelerinin, İHK tarafından en geç 15 Haziran 2021 tarihine kadar Hakem İşleri Müdürlüğü’ne gönderilmesi gerekiyor.

MİLLİ TAKIM KAMPA GİRİYOR
EURO 2020’de yer alacak olan A Millî Takım’ımızın turnuva öncesinde Antalya’da yapacağı kampın aday kadrosu belli oldu. A Millî Takım’a davet edilen oyuncular, 18 Mayıs Salı günü saat 19.00’dan itibaren Antalya Belek’teki Regnum Carya Golf & Spa Resort’da toplanmaya başlayacak.