Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

KONYADA CİNAYET İŞLEYEN SURİYELİ

KONYADA CİNAYET İŞLEYEN SURİYELİ BELEN’DE YAKALANDI
Konya’da, eşiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Suriyeli çalışma arkadaşını öldüren bir başka Suriyeli, ülkesine kaçmak isterken ilimiz Belen ilçesinde yakalandı. Cinayet, Konya’da yaşanırken, kaçmak isteyen firari Suriyeli ise Belen’deki yol kontrolü sırasında yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Konya’da besi çiftliğinde çalışan Suriye uyruklu Kusay El Yasin (28), eşiyle ilişkisi olduğunu önü sürdüğü arkadaşı Mansur El Kaddas’ı (24) bıçaklayarak öldürdü. Öldürme olayının, kovalamaca sonrası tarlada yaşandığı öne sürüldü.
Cinayeti işleyen Suriyeli Kusay El Yasin’in, eşi ve yengesini de alarak Suriye’ye kaçmak isterken, Belen’de yakalandığı ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı öğrenildi.

Açlık sınırı
TÜRK-İŞ, çalışanların geçim şartlarını ortaya koymak amacıyla her ay yaptığı “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması”nın Haziran ayı sonuçlarına göre, 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.864,82 TL’ye çıktı.

CHP’de gündem
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Çarşamba günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında, MYK raporu yanı sıra CHP’nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme yönelik hazırladığı çalışma da üyelerin görüşüne sunulacak.

Aşılamaya başlandı
Sağlık Bakanlığı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Erciyes Üniversitesi iş birliği ile geliştirilen ilk yerli inaktif Kovid-19 aşısı “TURKO-VAC”ın yaygın kullanım öncesi son aşama olan Faz-3 çalışmalarına ilk gönüllülerin aşılanmasıyla başladı.

100 bin kişi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca, çocukların fiziksel, sosyal, bilişsel ve ahlaki gelişimini desteklemek için başlatılan Mahremiyet Eğitimi Programı’ndan bugüne kadar yaklaşık 100 bin kişi yararlandı.

Pazar canlandı
Nisan ve Mayıs ayında hız kesen otomobil satışları, Haziran’da beklentilerin üzerinde hareketlendi. Tüketicinin yeni kur zamlarından etkilenmemek adına alımları öne çekmesi ve yaz aylarında otomobil talebindeki artışla, satışlar 75 bini aştı.

TÜRKONFED uyarısı
TÜRKONFED’de ikinci kez Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilerek güven tazeleyen Orhan Turan, Türkiye’nin sorunlarına değinirken, “Acilen yeni ekonomik programa ihtiyaç var” dedi.

Resmi rezerv
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, resmi rezerv varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 4,6 artarak 92 milyar dolara ulaştı.

CEMİL KARAGÖZ VEFAT ETTİ
Antakya halkının yakından tanıdığı, yıllarca Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nde görev yapan Cemil Karagöz vefat etti. Pazar günü ölen Cemil Karagöz’ün cenazesi, dün sabah Antakya Mezarlık Kompleksi’nden kaldırılarak toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Güney Rüzgârı Dergisi’nin yeni sayısı çıktı
Antakyalı gazeteci meslektaşımız Mehmet Ali Solak’ın sahibi olduğu, 25 yıldır aralıksız olarak yayınlanan Hatay Güney Rüzgarı Dergisi yeni sayısında, tarihi Uzun Çarşı restorasyonundaki eksik ve hatalı uygulamalar konu edildi.
Özüne uygun olmayan çalışmaların tarihi Uzun Çarşı’ya zarar vereceğinden dolayı ilgili ve yetkilileri göreve çağıran Güney Rüzgarı, yapılan uygulamanın, çarşıyı yaklaşık iki metre daralttığına dikkat çekti.
Güney Rüzgarı Dergisi’nin söyleşi bölümünde, 1966 yılında Türkiye’de “Beyrut Ekibi” olarak ünlenen Lulu ekibine dair ‘Bir Zamanlar Lulu’lar” başlığıyla Nihat Yurdakul’la yapılan sohbete yer verilirken, Dergi’nin yükünü omuzlayan Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Bana Işık Tut ki Seni Göreyim” başlıklı makalesinde Hataylı emekli müfettiş Selahattin Yarar’ın eserlerini tanıtıyor.

Koruyucu Aileler
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen “Aile Odaklı” sosyal hizmetler kapsamında, koruyucu aile hizmetlerinden bugüne kadar 8 bin 141 çocuk faydalandı.

Kadına şiddet
Kadına şiddet nedeniyle hakkında önleyici tedbir kararı bulunan erkeklere, kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin farkındalık kazandırmak amacıyla, “Aile İçi Şiddet Farkındalık Programı” kapsamında eğitim verilecek.

AYM Başkanı’ndan ayar
AYM Başkanı Zühtü Arslan, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması konusunda, “Kamu görevinden çıkarma, mesleki hayat ile özel hayat arasındaki yakın ilişkiden dolayı, sebep veya sonuca dayalı olarak, kişinin özel hayata saygı hakkına müdahale olarak nitelendirilebil-mektedir” dedi.

İki otomobilin çarpıştı:
4 kişi yaralı
Kırıkhan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, sürücülerinin isimleri henüz öğrenilemeyen 46 E 5542 ile 34 DOR 747 plakalı otomobiller, Kırıkhan-Antakya kara yolunda çarpıştı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 4 kişi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle bölgede bir süre aksayan trafik akışı, aracın kaldırılmasının ardından normale döndü.

ÇKS kaydı uyarısı
Son iki gün…
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Çiftçilerin son haftada yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak, kayıtlarını bir an önce yaptırmalarında fayda var” dedi.

Aşılama sürüyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de yapılan toplam yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı sayısının, 47 milyon dozu geçtiğini bildirdi.

Bayram öncesinde
Bilet fiyatları…
Kurban Bayramı öncesinde bilet fiyatları yükselmeye başladı. Uçakta 450 lira olarak belirlenen tavan fiyat aşılırken, tek yön ekonomi sınıfı bir bilet 514 TL’ye çıktı. Bu, aktarmalı seferde 875 lirayı buluyor.

Normalleşmenin
3’üncü etabındayız
İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz saat 05.00’te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelgeyi yayımladı.

Staj imkanı
TBMM’de bu hafta 4. Yargı Paketi görüşülecek. Paket kapsamında, hakim adayları ile avukat stajyerlerine Anayasa Mahkemesi’nde staj yapma imkanı getirilecek.

Vefat etti
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan ve yaşlılığa bağlı sağlık sorunları yaşayan 77 yaşındaki sanatçı Uğurtan Sayıner hayatını kaybetti. Tiyatro Sanatçısı Uğurtan, uzun yıllar ‘Bizim-kiler’ dizisinin ‘Cemil’i olarak bilindi.

TMSF satışa çıkardı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş. ile Sürat Lojistik Hizmetleri A.Ş.’nin mal, hak ve varlıkları ile sözleşmelerini satışa çıkardı.

Dijital Pazar
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, dijital pazara yönelik yasa hazırladıklarını belirterek, “Verinin nasıl toplanacağını, nasıl kullanılacağını, detaylı bilinirliği ortaya koyan bir yasa olacak” dedi.

Esnaftan uyarı:
Altın alırken…
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Bu yaz düğün sezonunda gelin ve damatların hayal kırıklığına uğramaması için vatandaşlarımız altın alırken ve bozdururken bilinir ve güvenilir kuyumcu esnafını tercih etmeli.”

Kamu Spotu
Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ve basketbolcu Cedi Osman, Sağlık Bakanlığı’nın corona virüs aşısı için çektiği kamu spotunda yer aldı. Tatlıtuğ “Şimdi sıra bizde. Aşı olalım” derken, Cedi Osman da “Koronavirüse karşı kazanan taraf biz olalım” şeklinde seslendi.