Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Balık lokantasına silahlı saldırı

Balık lokantasına silahlı saldırı
2 AĞIR YARALI…
Antakya-Harbiye yolu 3. km’deki balık lokantasında yemek yiyen, Antakya’da işyeri bulunan Samandağlı İş İnsanı Mehmet kuzu ile eşi Gül Kuzu, silahlı saldırıda ağır yaralandı. Çarşamba akşam saatlerinde gerçekleşen saldırı sonrası ağır yaralı Mehmet Kuzu ile eşi Gül Kuzu, hastaneye kaldırıldı, ameliyata alındı.
Saldırı sırasında, Kuzu çiftinin, il dışından geldiği öğrenilen misafirleri de bulunmaktaydı. Onlara herhangi bir şey olmadığı öğrenilirken, olay yeri inceleme ekipleri, saldırı sonrası inceleme yaptı ve delil topladı.
Edinilen bilgilere göre, Suriyeli olduğu söylenen saldırganlardan bir kişi yakalandı. Olay soruşturulurken, teyit edilmeyen bilgilere göre, saldırının miras paylaşımı nedeniyle gerçekleşmiş olabileceği öne sürülüyor.

‘Bisikletli Ulaşım Demokratik Bir İnsan Hakkıdır’ Projesi
UYGULAMASI 12 İL’DE, BİRİ DE HATAY…
Aralarında Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin de bulunduğu toplam 12 belediyede Proje Geliştirme ve Eğitim Birimi tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında, “Bisikletli Ulaşım Demokratik Bir İnsan Hakkıdır” projesi hayata geçiyor. Bu anlamda ilimiz Hatay ile birlikte Muğla, İzmir, Akhisar, İstanbul, Mersin, Eskişehir, Bursa, Bartın, Kayseri ve Antalya, bu projenin uygulanacağı şehirler olacak.

METEOROLOJİ UYARIYOR
4 GÜN ÇOK, AMA ÇOK SICAK
Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğü, bugünden başlamak üzere, ilimiz ve çevre illerde mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerinde bir sıcak hava kütlesinin hakim olacağını duyurdu. Meteoroloji duyurusunda, hava sıcaklığının 8 derece daha yükseleceği ve yer yer 40-44 dereceye kadar çıkacağı kaydedilerek, güneş çarpması gibi olumsuz vakalara meydan vermemek üzere, zorunlu olmadıkça, 26 Ağustos ile 31 Ağustos tarihleri arasında 10.00 ile 19.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmamasını önerdi.

MEB; 260 Fizyoterapist alacak
Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) görevlendirilmek üzere 260 fizyoterapist alacak. Yurt genelindeki her bir RAM’da en az bir fizyoterapist bulundurulması amaçlanıyor.
6 Eylül’de, tüm kademelerde tam zamanlı, yüz yüze eğitime başlanması için hazırlıkların sürdüğünü belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm illere gerekli finansman desteğinin gönderildiğini belirtti.
Bakan Özer, RAM’lara ilk kez alınacak fizyoterapistlerle ilgili şunları kaydetti:
“Tüm birimlerimizdeki kadrolarımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda, özel eğitim ve rehabilitasyon desteğine ihtiyaç duyan öğrenci ve vatandaşlarımızın değerlendirildiği, tanılamanın yapıldığı ve bireysel eğitim planlamalarının belirlendiği RAM’larda ilk kez fizyoterapist desteği de sağlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, 260 yeni fizyoterapist kadrosu ihdas edildi. 81 ilimizde, 256 RAM hizmet veriyor. Her bir RAM’da en az bir fizyoterapist hizmet vermeye başlayacak. Böylece RAM’larda öğrenci ve vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesi de artmış olacak. Desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Kaporta Dolandırıcılığı
Daha uygun kiralık ev bulma derdinde olan vatandaş, kapora dolandırıcılarının eline düşüp mağdur olup, elindeki parayı da kaptı-rırken, sektör temsilcileri ise vatandaşlara “sahte ilanlara dikkat” çağrısında bulunuyor.

Yerli Yatırımcı
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından hazırlanan Temmuz ayı özet piyasa verilerine göre, yerli yatırımcıların finansal varlıkları son bir yılda yüzde 21 artarak, Temmuz sonu itibariyle 5,8 trilyon liraya ulaştı.

185 bini aşkın çocuk
“Yarını Kodlayanlar” projesi için Ekim 2020’de belirlenen “bir yılda 70 bin çocuğa ulaşma” hedefi aşılarak, Ağustos 2021 itibariyle 10 ayda 80 bin 594 çocuğa daha ulaşıldı.

Bakan’dan Söz
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yıllardır infaz koruma memurlarının hayali olan yıpranma payı hakkını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Personelimi-ze, 90 ile 260 lira arasında ilave maaş ve sendikal hakların dışında adalet tazminatı anlamında da bir ilave ödeme gelecek” dedi.

Enerji verimliliği
Türkiye’deki 7 milyon ticarethanenin, enerji verimliliğine yönelik alınacak önlemlerle, tüketimini en az yüzde 10 azaltabileceği ve 7 milyar lirayı aşan tasarruf sağlanabileceği hesaplanıyor.

Karşılıksız Çek!
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, “Karşılıksız çekte bankaya yüzde 10 sorumluluk verilmeli” dedi.

YILMAZ’DAN MALAZGİRT MESAJI
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Malazgirt Zaferi’nin 950. yıldönümü dolaysıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Yılmaz’ın mesajı şöyle:
“Anadolu’nun kapılarının Türklere ve İslam alemine açıldığı 26 Ağustos 1071’de, Sultan Alparslan komutasındaki Türk Ordusunun, kendisinden sayıca ve silah gücü bakımından üstün olan Bizans Ordusunu destansı bir şekilde mağlup ettiği şanlı zaferin 950. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.
Sultan Alparslan komutasındaki Türk Ordusunun bu büyük zaferi, Anadolu’nun fethinin yolunun açılmasında ve İslamlaşmasında önemli bir dönüm noktasını teşkil etmiştir.
Dört bir yanı atalarımızın değerli miraslarıyla dolu olan aziz vatanımız, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirasımızdır. 26 Ağustos 1071 tarihindeki bu büyük zafer ile birlikte, Anadolu’nun ebediyete kadar Türk Yurdu olarak kalması sağlanmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu toprakların kapılarını açan Sultan Alparslan ve kutlu askerlerine, tarih yazarak bize bu güzel vatanı bırakan aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

Sumak zamanı
Dünyada sayısız çeşidi bulunan sumak ağacı, Türkiye’de Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgelerinde dağlık alanlarda bolca yetişiyor. Toplanan sumaklar, kadınlar tarafından toplanıp taş dibeklerde dövülerek sofra kullanımına hazırlanıyor.

TCMB rezervleri
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 20 Ağustos haftasında 1 milyar 457 milyon dolar artarak 108 milyar 556 milyon dolara yükseldi.

Ar-Ge harcamaları
Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’ne göre, kamu kurum ve şirketlerinden yapay zeka teknolojileri alanında faaliyet gösteren en az 5 filiz işletme, doğal dil işleme alanında en az 1 küresel girişim çıkarılacak.

Sınav duyurusu
Adaylar, 2021-TUS ve 2021-STS Tıp Doktorluğu ikinci dönem sınavlarına giriş belgelerini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

Vizyonda
Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 9 film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Adil Valizade’nin yönettiği “Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit”, bir sabah hapishanede ölü bulunan 10 mahkumun hikayesini işliyor. Başrolleri; Mert Fırat, Melisa Aslı Pamuk, Timur Acar ve Asuman Dabak paylaşıyor.

MEB’E 750 MÜFETTİŞ ALINACAK
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı istihdamı için boş kadro değişikliği yaptı. Kararname, 25 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Daha önce 6 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, illerde yeniden Eğitim Müfettişi ve Müfettiş Yardımcısının istihdamına imkan sağlanmıştı. MEB’in, KPSS yoluyla mı, yoksa öğretmenler arasından mı Müfettiş Yardımcısı alacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Kredi talebinde
ÖTV etkisi yok!
16 Ağustos haftasında, taşıt kredilerinde 62 milyon liralık düşüş yaşandı. 13 Ağustos haftasında 10 milyar 782 milyon TL olan toplam taşıt kredisi tutarı, ÖTV düzenlemesinin hayata geçtiği 16 Ağustos haftasında 10 milyar 720 bin TL’ye geriledi.

Hazine açıkladı:
IMF ile anlaşma yok!
IMF’nin 650 milyar dolarlık SDR tahsisatından Türkiye’nin 6.3 milyar dolar pay aldığını belirten, Hazine ve Maliye Bakanlığı, IMF ile imzalanan özel bir anlaşma olmadığını açıkladı.

300 bin ton buğday
Toprak Mahsulleri Ofisi, 300 bin ton ekmeklik buğday ithalatı için 2 Eylül’de ihale yapacak. Ofis, 30 Haziran’dan bu yana 4. kez buğday ithalat ihalesi yapacak.

İlk 10’dayız
36 ülkede, şirketlerin 2018-2020 dönemine ait ödeme performans verileri ve vade aşım trendlerini inceleyen Global Payment Study 2021 raporu yayımlandı. Türkiye ve Türk Şirketleri, listede 8. sırada yer aldı.

Ankara tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hali hazırda çeşitli statülerde 5 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, Suriye veya Afganistan kaynaklı ilave bir göç yükünü kaldıramaz” dedi.

Tahliyesine başlandı
Milli Savunma Bakanlığı; çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Afganistan’dan tahliyesine başlandığını bildirdi.

Mazeret Tayini
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yıl yaz tatili iller arası ataması kapsamında yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin tayinlerini, mazeretlerinin bulunduğu İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yapılacağını bildirdi.

13 bin kamyon
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinden 14 günde 13 bin kamyon çamur çıkarıldığını belirtti.

Balıkçılar gün sayıyor
Av yasağı boyunca demirledikleri teknelerinin ve denize bırakacakları ağlarının bakım ve onarımını tamamlayan balıkçılar, 1 Eylül’e sayılı günler kala hazırlıklarına devam ediyor.

Bakan’ın aşı mesajı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı olmamış iki sağlık çalışanının Kovid-19 sebebiyle vefat ettiğini belirterek, “Meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Benzer acılar artık yaşanmasın” dedi.

Gönüllüler devrede
Erciyes Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı işbirliğiyle geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı “TURKOVAC”, faz 3 çalışmaları kapsamında ERÜ’de gönüllülere uygulanmaya başlandı.

75 MİLYON AVRO’LU PROJEDE; HATAY
Avrupa Birliği FRIT Fonu kapsamında KfW tarafından yönetilen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan “SEUP II, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi”, geçici koruma altındaki Suriyeli ve Türk öğrencilerin sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirliklerini ve yeterliliklerini iyileştirerek, gençleri mesleki eğitime teşvik etmek için yürütülüyor. 75 Milyon Avro bütçeli projenin ikinci fazı; Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa’daki 57 okulda gerçekleştirilecek.

HMKÜ’den ‘Medeniyetler Sofrası’ projesi …
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Erasmus Ofisi tarafından hazırlanan ‘Medeniyetler Sofrası’ projesi ile Portekiz, Macaristan, Hırvatistan, Romanya ve Kuzey Makedonyalı öğrenciler, kentin yöresel lezzetlerini yakından tanıma, tatma ve yapma fırsatı buldu. Çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler, mutfak atölyesinde kendi yörelerine has olan yemekleri de yaptı.
Proje kapsamında kentin kültürünü yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler ayrıca nefret söylemi, ırkçılık ve ayrımcılık konularına karşı düzenlenen konferansa da katılarak birlikte yaşama kültürü ile ilgili bilgiler aldı.

Yüzde 82,6’dayız
Ülke genelinde internet erişim imkanına sahip hanelerin oranı yüzde 92’ye çıktı. İnternetten alışveriş yapma oranı erkeklerde yüzde 48,3, kadınlarda yüzde 40,3 olarak kaydedildi.

POŞETTE BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP
İskenderun Narkotik Polisi, poşet içinde, 2 kişiye ait binlerce adet uyuşturucu hapı ele geçirdi. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda B.T. ile T.B. isimli şahıslara ait poşette 1815 adet captagon, 1 adet tabanca, 2 adet şarjör ve 185 adet fişek ele geçirildi. Yakalama sonrası, şahıslara; TCK 188, 6136 SKM ve görevli memura mukavemet suçlarından adli işlem, ardından da gözaltı uygulaması yapıldı.

Kırıkhan’a
su takviyesi
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Kırıkhan ilçe merkezine iletilen içme suyunun seviyesini arttır-mak için çalışmalarını sürdürüyor. HATSU Genel Müdürlüğü, Hassa ilçesine bağlı Mazmanlı bölgesindeki yeni su kaynağında yapılan analiz ve ölçüm çalışmalarının ardından Kırıkhan’a içme suyu iletecek su deposuna kadar terfi hattı çalışması yapıldığını aktardı.