Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

SİLAH KAÇAKÇISI 4 KİŞİYE

SİLAH KAÇAKÇISI
4 KİŞİYE GÖZALTI
Hatay Polisi, İskenderun’da silah kaçakçılığa yaptıkları iddiasıyla dün sabah erken saatlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda 4 kişiyi yakalayıp gözaltına aldı. Silah kaçakçılığı,
ateşli silahlarla meydana gelen olayların önlenmesi ve meydana gelen suçların aydınlatılması, yağma, 6136 SKM, kasten yaralama ve tehdit olaylarını gerçekleştiren şüpheli şahısların yakalanarak, suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik
2 Eylül Perşembe günü (dün) İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekiplerince koordineli bir şekilde 10 ayrı adreste eş zamanlı olarak yapılan operasyonda; O.Ç. , S.K. , S.S. , İ.A. isimli şahıslar yakalanıp gözaltına alındı.
Yapılan operasyonda
ele geçirilenler şunlar:
-1 Adet Tabanca
21 Adet 9 mm Fişek
1 Adet 7,65 Fişek
1 Adet Pompalı Tüfek
6 Adet Dolu Fişek
6 Adet Değişik
Boylarda Kesici Alet
1 Adet Muşta
1 Adet Hücum Yeleği
1 Adet Kar Maskesi
Şüpheli 4 kişinin sorgusu sürüyor.

MKÜ Araştırma Hastanesine alınacak 56 Personel belli oldu
Hatay MKÜ’ye bağlı Araştırma ve Uygulama Hastanesi, geçtiğimiz ay ihtiyaç duyulan birimlere hemşire, ebe ve teknisyen kategorilerinde alım için başvuru süreci başlatmış-tı. MKÜ Araştırma ve Uygula-ma Hastanesi’ne yapılan yüzlerce başvuru içinden alımına karar verilen 40 hemşire ile toplam 16 sağlık teknikerin isimleri, kurumun internet sitesinde ilan edildi.
MKÜ duyurusuna göre:
-40 hemşire,
-8 Radyoloji teknikeri,
-2 patoloji teknikeri,
-4 laboratuvar teknikeri,
-2 EMG teknikeri, TAC numaralarına göre ilan edilirken, başvuru ile ilgili şu mesaj verildi:
“Sözleşmeli pozisyona yerleştirilmeye hak kazanan adayların (yedek adaylar hariç), 17/09/2021 tarihi mesai bitimine kadar aşağıda talep edilen belgelerle birlikte, Ha-tay Mustafa Kemal Üniversi-tesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı’na şahsen başvurmaları gerekmektedir.”

Cumhuriyet rekoru
Ticaret Bakanı Muş, “Ağustos ihracatı 18,9 milyar dolar olurken, en yüksek ağustos rakamına ulaştık. 12 aylık ihracatta da 207,5 milyar dolar ile yeni bir Cumhuriyet rekoru kırdık” dedi.

Sahilde anıldı
Ailesiyle, Suriye’deki savaştan kaçıp daha iyi bir yaşam umuduyla çıktıkları yolculukta teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alan bebek, ölümünün altıncı yılında, cansız bedeninin bulunduğu Muğla’nın Bodrum ilçesindeki sahilde anıldı.

Bakan Mesajı net
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Herhangi bir ülkenin tahliye edeceği Afganların ülkemizde belli bir süre kalması mümkün değil, böyle bir teklif gelse de kabul etmeyeceğimizi başından beri söylüyoruz” dedi.

Mesleki Uzmanlık
sahibinden.com ve TOBB’un hayata geçirdiği ücretsiz eğitimlerden, Gayrimenkul Eğitimi
13 Eylül ve 4 Ekim’de, Araç Ticareti Eğitimi ise 13 Eylül’de başlayacak.

Ek gösterge meselesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurların
3600 ek gösterge meselesini çözüme kavuşturmak için çalışma programı hazırladıklarını bildirdi.

Ağustos lideri
İstanbul Ticaret Odası’nca, kentte ağustosta fiyatı önceki aya göre en çok artan ürünün yüzde 49,48 ile salatalık, en fazla azalan ürünün ise yüzde 24,32 erik olduğu bildirildi.

Yeni adli yıl ve…
Yargı, iktidarın reform paketlerine karşı, yeni adli yıla; bağımsızlık ve tarafsızlık, iş yükü ve siyasi davalar tartışmaları altında girdi.

Bayraktar ardından
Dosya yeniden indi
Dört Bakan’la ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu’nun Başkanı Hakkı Köylü, “Yeniden soruşturma açılması için o zamana kadar yeni delillerin ortaya çıkması lazım. O zaman belki bu tartışılır. O da Meclis’in işi” dedi.

Seçim Barajı
AKP ile MHP, yüzde 10’luk seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesinde anlaştı ancak barajın yüzde 5’e çekilmesi de muhtemel görülüyor. Siyasi gözlemcilere göre ‘demokratik’ gibi görünen bu adımın ardında oy hesabı yatıyor.

Tutuklu Almanlar
Alman Dışişleri Bakanlığı’nın bir soru önergesine verdiği yanıta göre 61 Alman vatandaşı hali hazırda Türkiye’de tutuklu bulunuyor. 58 Alman vatandaşı ise yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle Almanya’ya dönemiyor.

Protokolde değişim
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından devlet protokolü gayri resmi olarak değiştirildi. Cumhurbaşkanlığı’ndaki 30 Ağustos töreninde Diyanet İşleri Başkanı, Genelkurmay Başkanı’nın önünde yer aldı.

Adil Paylaşım
Türkiye ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 büyüdü. Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, “Gelir dağılımı adaletini daha da iyileştirecek bir büyümeyi sürekli kılmanın çabasındayız” dedi.

Geçim oranları
Türk-İş’in araştırmasına göre, Ağustos’ta dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 927, yoksulluk sınırı ise 9 bin 533 lira oldu.

Türkiye’den göçün
60. Senesi kutlandı
Bu sene Türkiye ile Almanya arasında 1961’de imzalanan işgücü anlaşmasının 60’ıncı yılı kutlanıyor. Berlin’de düzenlenen törende, Başbakan Angela Merkel, göçmenlerin fırsat eşitliğine vurgu yaptı.

Filenin Sultanları
Rakip Sırbistan…
Çeyrek finalde Fransa’yı 3-1 yenen Sırbistan, Türkiye’nin rakibi oldu. Türkiye ile Sırbistan arasındaki yarı final karşılaşması, 3 Eylül Cuma günü Belgrad’da oynanacak.

Bakan’dan hatırlatma
6 Eylül tarihi için
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “PCR testi” paylaşımında, “Aşı sürecini aksatmış Öğretmenler, okul çalışanları, konser, sinema gibi toplu ortamlarda bulunacaklar ve şehirlerarası seyahate çıkacaklar için 6 Eylül itibariyle PCR testi gerekli” dedi.

Yeni Anayasa
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, “Yeni bir anayasa hazırlanması, iktidar ve muhalefet partilerinin gündemine yeniden girmiştir. Biz de bu arayışı destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

İzmir Marşı ve TRT
TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Türkiye-Polonya maçı sonrası TRT’nin “İzmir Marşı’nı sansürlediği” iddialarına ilişkin “Millilerimizi kutluyorum. Bu başarıya, TRT’nin İzmir Marşı’nı sansürlediği şeklinde mesnetsiz iddialarla gölge düşürmeye çalışanları kınıyorum” dedi.

Yerli tohum
TÜBİTAK, Akdeniz Üniversitesi ve Anamas Tohum Ar-Ge Merkezi işbirliğinde, Türkiye’de 2 yıldır seralarda görülen ve domates fidelerine zarar veren “Domates Kahverengi Meyve Buruşukluk Virüsü”ne karşı dayanıklı tohum üretildi.

Zeytinyağı ihracatı
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, Türkiye’nin Kasım-Temmuz dönemi zeytinyağı ihracatının geçen sezonun aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 96 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

Yönetmelik değişikliği
Elektronik kimlik bilgisi bulunan kullanılmış malların yenilenebilmesi için en az bir yıl öncesine ilişkin data, ses ya da kısa mesaj kullanım trafiğinin bulunması zorunlu olacak. İkinci el cep telefonu ve tabletler, bilgilendirme etiketiyle satılacak.