Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

YKS’DE EK TERCİH 14-18

YKS’DE EK TERCİH 14-18 EKİM ARASI
2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ikinci ek yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yapılacak. Adaylar, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercihlerini, 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasında, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak. 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemleri, 14 Ekim 2021 tarihinde (dün) saat 09.00’da başlarken, 18 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

750 ENGELLİ ÖĞRETMEN ALINACAK
Başvuru 8-12 Kasım’da
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılın sonuna kadar ülke genelinde 750 engelli öğretmen alımı gerçekleştiriyor. Programa göre, engelli öğretmenlik başvuruları 8-12 Kasım tarihlerinde yapılırken, tercihler 22-26 Kasım’da alınacak, atamalar ise 3 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.

Hatay BŞB Meclisi toplanıyor
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim dönemi toplantısını bugün yapıyor. Toplantı, BŞB Meclis Salonu’nda saat 14.30’da başlayacak.

MEB’in RAM Önergesi İptal
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Rehberlik Araştırma Merkezleri ile ilgili yönergesi hukuksuz bulundu. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yönergesi’nin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Yürütmeyi durdurma kararı, Milli Eğitim Bakanlığı’nca, bir yazıyla tüm birimlere duyuruldu.

MKÜ’ye Sözleşmeli Personel alımı
3 ALANDA YEDEKLER ÇAĞRILDI
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin (MKÜ) Araştırma Hastanesi’nde görevlendirilmek üzere, 10 Ağustos 2021 Tarihli Sözleşmeli Personel İlanı’na istinaden, asıl kadroda yer alıp da görev almayanların yerine yedekler çağrılıyor.
Hemşyire branşı için 28 ile 46. arası yedeklere çağrı yapılırken, Radyoloji Teknikerliği için 6 ve 7.yedeklere, Laboratuvar Teknikerliği için de 4 ve 5.yedeklere göreve çağrı yapıldı. MKÜ duyurusunda, “Sözleşmeli pozisyona yerleştirilmeye hak kazanan adayların, 01/11/2021 tarihi mesai bitimine kadar, talep edilen belgelerle birlikte Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı’na şahsen başvurmaları gerekmektedir” hatırlatması yapıldı.

HATAY’DA BİSİKLET TURU
Sosyal Hayata Uyumun Desteklenmesi Projesi kapsamında, “Hatay Bisiklet Turu” düzenlenecek. Dünya Bankası tarafından fonlanan ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılay işbirliğince yürütülen “Sosyal Hayata Uyumun Desteklenmesi Projesi” kapsamında “Hatay Bisiklet Turu” düzenleneceği duyurulurken, etkinliğin, yarın saat 14.00’te başlayacağı duyuruldu. Yarınki Hatay bisiklet turu, Samandağ Sahil Bisiklet Yolu 3.Kilometresinde yapılırken, Valiliğe ait sosyal tesis önünde toplanılacağı kaydedildi.

KAÇAK SİGARA
Antakya’da bin 24 paket tütün, 7 bin 60 adet tütün mamulü ve bandrol, 52 bin adet boş makaron ele geçirildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Antakya’da bulunan 3 işyeri ve 1 depoda, kaçak tütün ve mamulleri olduğu bilgisini aldı. İşyeri ve depoda yapılan arama 1024 paket tütün, 7060 adet tütün mamulü ve bandrol, 52 bin adet boş makaron ele geçirildi. Yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

AYHAN-BÜLENT KAYA KARDEŞLERİN ABLASI VEFAT ETTİ
Hatayspor eski futbolcuları Ayhan Kaya ile Bülent Kaya kardeşlerin ablası Fatma Can, vefat etti. Samandağ Batıayaz’da ikamet ettiği öğrenilen merhumenin cenazesi, dün ikindi namazı sonrası Batıayaz aile mezarlığında defnedildi.
ANTAKYA, merhumeye Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

SARAR ANTAKYA MAĞAZASI AÇILIŞ BUGÜN…
Giyim markalarından Sarar, Antakya’da mağaza açıyor. Odabaşı Mahallesi Çevik Kuvvet birimi karşısında oluşturulan Sarar Mağazası açılışı, bugün saat 15.00’te gerçekleşiyor. Açılış kurdelesini, Vali Rahmi Doğan ile Millet-vekilleri ve A Protokol’ün keseceği duyuruldu.

Operasyon sinyali
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye’nin kuzeyindeki terör saldırılarına ilişkin olarak, gerekli tüm adımları yeri ve zamanı geldiğinde atacaklarını söyledi.

Sadece 30 saniyede
Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Afet Kriminal İnceleme Birimi, toplu ölümlerle sonuçlanan afet ve kazalarda kişilerin kimliklerini parmak izinden 30 saniye içinde belirleyebiliyor.

123,5 milyar dolar
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 8 Ekim haftasında 1 milyar 741 milyon dolar artarak 123 milyar 463 milyon dolara yükseldi.

Kayıt dışı istihdam
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Önümüzdeki günlerde sendikal örgütlenmesi olan, sigorta ve vergi borcu olmayan işletmelerimize Beyaz Bayrak Ödülü vereceğiz. Bu kayıt dışı istihdamla mücadelenin de önünü açacaktır” dedi.

Gayrimenkul satışı
Ülke genelinde, Ocak-Eylül döneminde 2 milyon 118 bin 963 gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 14 milyar 483 milyon 486 bin 736 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Yerel TV kanallarına
Yüzde 50 indirim…
Türksat A.Ş., televizyon kanallarının desteklenmesi amacıyla, uyduya yayın çıkma hizmeti (uplink) alan ve bant genişliği 2 Mbps ile altında olan kanalların uplink hizmet bedelinde yüzde 50 indirim uygulayacak.

Ankara’nın yol haritası
Paris İklim Anlaşması
Paris İklim Anlaşması, geçen hafta yürürlüğe girdi. Peki, şimdi ne olacak? Uzmanlara göre, Türkiye’nin yeni bir yol haritası belirlemesi ve acilen kömürlü termik santrallerden vazgeçmesi gerekiyor.

Dünyada açlık alarmı
Açlıkla mücadele kuruluşları, savaşlar, korona ve iklim değişikliğinin açlığı daha da tetiklediği uyarısı yaparak, 41 milyon insanın açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

7 bin 400 gönüllü
Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın hatırlatma dozu çalışmasında 7 bin 400 gönüllünün yer alacağını bildirdi.

Hayvan üreticilerine
Destekleme müjdesi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Sürü büyütme ve yenileme desteğini yüzde 25 artırarak 125 liraya, çoban istihdamı desteğini de yüzde 20 artırarak 6 bin liraya yükselttiğimizin müjdesini paylaşmak istiyorum” dedi.

Yaş meyve ve sebze
Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatı, yılın ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak 2 milyar 15 milyon dolara ulaştı.
Emsal karar
Anayasa Mahkemesi, boşanma aşamasındaki eşi tarafından casus yazılımla telefonundan belge temin edilen ve açtığı dava sonuçsuz kalan kişinin bireysel başvurusunda ihlal kararı verdi.

33 milyonu geçti
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından, yılbaşından bu yana 33 milyon 758 bin 931 kişiye “afet farkındalık eğitimi” verildi.

Yaşlılara yönelik
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yaşlı hizmetleri alanında faaliyet gösteren kurumların hizmet kalitesini iyileştirmek amacıyla, “Yaşlılar İçin Gündüz ve Evde Bakım Hizmetlerinin İyileştirilmesi Projesi” hayata geçirilecek.

Gereken yapılacak
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye’nin kuzeyindeki terör saldırılarına ilişkin, “Gereken ne varsa yeri, zamanı gelince Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapılacak. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Sinemanın ödülleri
Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği ile İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği tarafından, Türk sinemasının 107. yılı onuruna ödül töreni düzenlendi.

Yerli aşı hazırlığı
Erciyes Üniversites Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, üniversitelerinde geliştirilen TURKOVAC aşısına ilişkin, “Delta varyantını izole ettik. Delta varyantına karşı TURKOVAC aşımızın etkinliğini araştırı-yoruz. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Genç girişimcilere
200 bin liralık hibe
Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla iklim değişikliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında, yeşil dönüşüm projesi geliştiren genç girişimcilere 200 bin liralık hibe desteği sağlanacak.

ALES başvuruları
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2021 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/3) başvurularının dün sona erdiğini bildirdi.

Facebook politikası
Kaliforniya merkezli Facebook şirketi, zararlı içerikleri kaldırmak için taciz politikalarını genişleteceğini bildirdi.

Tercih işlemleri
2021-YKS ikinci ek yerleştirme tercih işlemlerinin başladığı ve tercihlerin 18 Ekim’e kadar yapılabileceği bildirildi. Başvurular, http://ais.osym.gov.tr sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından yapılabilecek.

Sinema perdesinde
Ridley Scott’un yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Jodie Comer, Matt Damon, Adam Driver, Ben Affleck ve Clare Dunne’nin oynadığı “Son Düello”, izleyici ile buluşacak.

TCMB yönetiminde
Görev değişimi var…
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı.