Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Vali Doğan’dan İnceleme Şahin

Vali Doğan’dan İnceleme
Şahin Tepesi Tabiat Parkına
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Erzin ilçesinde yer alan Şahin Tepesi Tabiat Parkı alanında incelemelerde bulundu. Vali Rahmi Doğan’a incemeleri sırasında, Erzin Kaymakamı Osman Demir, Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ve beraberindeki heyet eşlik etti. Türkiye’deki 231. Tabiat Parkı olarak tescillenen bölge; kızılçam ormanları, su kaynakları ve yüksek peyzaj değeri ile dikkat çekiyor. Toplam 910 dekar alana sahip olan tabiat parkının tamamı, orman mülkiyeti içerisinde bulunuyor.

Yayman’dan üretici gündemi
Sorunlar Bakan’a iletildi…
Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret eden AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Değerli Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Bey’i ziyaret ederek, çiftçilerimizin sorunlarını ve çözümleri konuştuk. Bakanımıza, yakın ilgisi için teşekkür ederim. Bakanlığımızın, gübre fiyatlarındaki ani artışlar konusunda çözüm arayışı devam ediyor!” dedi.

HATAY’DA AŞILAMA ORANI % 72,8
İlimiz Hatay’da, 18 yaş üzeri vatandaşlar içinde aşılama yapanların oranı % 72,8’e ulaştı. Günde ortalama % 0,2 oranında kişi, yani ortalama 3-4 bin kişinin aşılaması yapılıyor.

Arkeoloji Müzesi’nde Tezhip Sergisi
CUMA ve CUMARTESİ
Hafta sonunda, ilimiz Antakya Arkeoloji Müzesi’nde Tezhip Sergisi düzenleniyor. Altın ile süsleme anlamına gelen Tezhip; ferman, berat ve Kur’an ayetleri gibi değerli evrak ve levhaların yüksek manevi değerini ifade etmek amacıyla ortaya çıkan bir sanat dalı olarak biliniyor. Uzmanlar, tezhip için, “sevginin, sabrın, zevk ve zarafetin ortaya koyduğu eserler bütünü” diyor.
Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarından biri olan Tezhip sanatının tanıtılması amacıyla, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Hatay Arkeoloji Müzesi’nde, 22-24 Ekim tarihleri arasında, ilimiz geleneksel el sanatçılarının eserlerinden oluşan “Tezhip Sergisi” açılacak.

BELEDİYE SENDİKASINDA SEÇİM
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde (BŞB) yetkili sendika olan Belediye İş, bugün genel kurulunu yapıyor. Hatay BŞB Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda sabah başlayacak olan genel kurulda, yönetici ve delege seçimleri yapılacak.
12. Olağan Genel Kurul, bugün 08.00 ile 11.00 saatleri arasında yapılacak.

Gençlerde etkin
ABD’de, Pfizer-BioNTech’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının 12-18 yaş grubunda yüzde 93 etkili olduğu açıklandı.

Bakan uyardı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Zamanı geldiği, hatta üzerinden haftalar geçtiği halde 3. doz aşısını yaptırmamış olan yaklaşık 5 milyon kişi var.”

İç borçlanma
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ekim ayında ek satışlarla birlikte yaklaşık 37,5 milyar TL’lik iç borçlanma gerçekleştirdi. Böylelikle Eylül ayının ardından Ekim ayında da Hazine hedefin altında borçlandı.

Siber dolandırıcılık
Türkiye’de Kovid-19 salgınının başladığı Mart 2020’den Mart 2021’e kadar, İstanbul Cumhuri-yet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’na toplam 31 bin 127 dosya geldi.

Üreticiler sıkıntılı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar: “Sektörümüzün başta yapısal sorunlar olmak üzere çözüm bekleyen önemli sorunları bulunuyor. Gecesini gündüzüne katarak çalışan çiftçilerimiz, tarlasından, bahçesinden yeterli geliri elde edemiyor.”

Pansiyon ücretleri
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri, yeni yılda ilköğretim özel eğitim okullarında yüzde 69,4, diğer ilköğretim ile ortaöğretim kurumlarında yüzde 12,9, mesleki eğitim kurumlarında ise yüzde 12,8 artacak.

BIST 100 endeksi
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, açılan bilanço sezonu, oldukça ucuz olan değerlemeler ve banka hisselerinde dünden beri etkili olan alışlarla son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Enflasyon tek hane!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Para ve maliye politikalarımızı arz yönlü yapısal politikalarımızla, verimlilik artışıyla destekleyerek, enflasyonu tek haneye indirmeye kararlıyız” dedi.

Personel alımı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım pozisyonlarına 7 bin 800 personel alınacak.

Unutulma hakkı!
Kişisel Verileri Koruma Kurumu, dijital mecralarda kişilere, kendilerine ilişkin yayımlanmış bilgileri sildirebilme imkanı veren “unutulma hakkı”na ilişkin rehber hazırladı.

TÜİK verileri
TBMM Genel Kurulu’nda, İYİ Parti’nin, “TÜİK’in enflasyon ve işsizlik rakamlarına” ilişkin açıklamasına ilişkin grup önerisi ele alındı. Öneride, TÜİK rakamlarının, ekonomik veriler ve reel piyasadaki yaşanan gelişmelerle uyuşmadığı ifade edildi.

Yüzde 7 arttı
Dünya Sağlık Örgütü (DsÖ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının Avrupa genelinde son bir haftada bir önceki haftaya göre yüzde 7 arttığını duyurdu.

Dönen sığınmacılar
Lübnan ve Ürdün’den 2017-2021 arasında ülkelerine dönen Suriyeli sığınmacıların ciddi insan hakları ihlalleri ve zulümle karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Başvurular başladı
Öğrencilerden “Doğanın Korunması”, “Yapay Zekâ ve Gelecek Tahminleme” ile “Sürdürülebilirlik” ana kategorilerinde inovatif projeler üretmesi beklenen, TİM’in 300 bin TL ödüllü inovasyon yarışmasına
başvurular 30 Kasım 2021’de sona erecek.

Akşener Mesajı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Adil, mutlu ve huzurlu bir Türkiye için çıktığımız bu kutlu yolda elbette önümüzü kesmek isteyenler, karşımıza dikilenler olacak. 4 değil, 40 yıl da uğraşsanız, bizimle baş edemeyeceksiniz” dedi.

Elektronik beyanname
Defter Beyan Sistemi’ne dahil mükelleflere, diğer mükellef gruplarında olduğu gibi, beyannamelerini Elektronik Beyanname Sistemi’yle verebilme olanağı tanındı.

Hekimlerden protesto
Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla Türkiye’nin çeşitli illerinde bir araya gelen hekimler, muayene süresinin 5 dakikaya düşürülmesini protesto etti, zaman baskısının yanlış tanı ve tedaviye sebep olabileceğine dikkat çekti.

Sınırda yakalandılar
Milli Savunma Bakanlığı, yasa dışı yollarla Türkiye’den Yunanistan’a ve Suriye’den ülkeye geçmeye çalışan, 2’si Fetullahçı Terör Örgütü, 1’i DEAŞ mensubu 6 kişinin yakalandığını bildirdi.

5 MİLYON AŞISIZ VAR!
Zamanı gelmesine rağmen KOVİD 3.aşıyı yaptırmayan 5 milyon kişi var.
Türkiye genelinde, koronavirüs aşısı 3.dozunu yapması gerektiği halde yaptırmayan 5 milyonun üzerinde kişi olduğu bildirildi. Sağlık Bakanlığı’nın bu konudaki düşündürücü ve kaygı verici açıklaması şöyle:
“Zamanı geldiği, hatta üzerinden haftalar geçtiği halde 3. doz aşısını yaptırmamış olan yaklaşık 5 Milyon kişi var. Bu grupta olanlardan hastanede ya-tanlar var. İnaktif aşı tercih edenlerin üçüncü dozu yaptırmalarını ısrarla talep ediyoruz. Üçüncü doz, koruma kalkanı dozudur.”

Hamsi bolluğu
“Denizlerin kuru fasulyesi” olarak adlandırılan hamsinin bol yakalanmasıyla fiyatlar gerilemeye başladı. Sezon başında 40 liradan satılan hamsinin fiyatı düşmesi hem balıkçıları hem de vatandaşları sevindirdi.

Mantar toplarken
Mikolog (Mantar Uzmanı) Jilber Barutçiyan, gıda zehirlenmelerinin önüne geçmek için man-tarların naylon torbalarda değil, sepetlerde toplanması gerektiği uyarısında bulundu.

%75 Destekli URGE Projesi
AKİB üyelerinin, firmalara yönelik devlet yardımlarından etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak ve pazarlama kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla, 3 yıl sürecek URGE projesinin uygulanması kararı alındı.

Irak ve Suriye için
Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

İdlib’de patlama
İdlib’in güneyindeki Eriha ilçesindeki bir pazar yerine düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 10 sivil hayatını kaybetti, 35 sivil yaralandı.

Kiralık konutlar
Türkiye genelinde kiralık konutların ilanda kalma süresi Eylül’de önceki aya göre 4,3 gün kısaldı. Azalış süresi İstanbul’da 3,9 gün, Ankara’da 4,5 gün, İzmir’de ise 9,7 olarak gerçekleşti.

KOBİ’lere destek
Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, “Ticimax ile hayata geçirdiğimiz ‘E-Ticaret Paketleri’ ile KOBİ’lerin ihtiyaç duyabilecekleri çok sayıda özelliği bir arada bulmalarına imkan tanıyarak, işlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bütçe paylaşımı…
Teklife göre; temel eğitime 105,8 milyar lira, ortaöğretime 55 milyar lira, yükseköğretime 65,5 milyar lira, engellilerin toplumsal hayata katılımı ve özel eğitime 26,6 milyar lira, din hizmetleri ve yaygın din eğitimine 13,8 milyar lira ödenek sağlanacak.

İhracatçıya İGE
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle: “İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE) sayesinde ihracatçılar, teminatsız TİM’in kefaletiyle oluşacak bir sistemle krediye direkt ulaşabilecek ve çok büyük hacimleri kullanabilecek.”

EBA platformunda
Sisteme entegre edilen ve kariyer planlaması yapan öğrencilere rehber olacak kitapçıklarda, 250 mesleğe ilişkin bilgi yer alıyor. Öğretmen ve veliler de doğru tercih konusunda kitapçıklardan faydalanabilecek.

Savaşın yordukları…
Onlar, çocuk kurbanlar!
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde gelişim geriliği nedeniyle 2 yıl önce sağ bacağı kesilen ve bir hayırseverin desteğiyle yaptırılan protez bacağa kavuşan 5 yaşındaki Muhammed Hüseyin, ana sınıfına başladı.

Meslek Liseliler
Üretimde liderler
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Bu yılın ilk 9 ayında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artarak 418 milyon 591 bin liraya ulaştı.”

Nargileciler
Haziran ayında başlayan kademeli normalleşme sürecinde, İçişleri Bakanlığı genelgesine göre faaliyet konusu ‘nargile salonu/kafesi’ olan işyerlerinin çalışmasına verilen ara devam ediyor. Diğer işletmelerde de nargile servisi yapılamıyor.

Türkiye eleştirisi
AB Komisyonu’nun son raporunda, Türkiye’nin; insan hakları, demokratik kurumlar, hukukun üstünlüğü ve dış politikada kendisinden beklenen adımları atmadığı belirtildi. Ankara bir açıklama ile raporun içeriğini eleştirdi.

Parlamenter sistem
Türkiye’de muhalefet partileri, gelecek cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler sonucunda olası iktidar değişikliğiyle birlikte parlamenter sisteme geçiş sürecinde bağlı kalınacak yol haritası için ilkeleri oluşturuyor.

Gazeteciler/Yargı
Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’ne (MLSA) göre geçen hafta Türkiye genelindeki duruşmalarda, neredeyse tamamı Kürt medya kuruluşlarında çalışan 18 gazeteci yargılandı.

Tezkereler TBMM’de
Irak ve Suriye ile Lübnan olmak üzere iki yurt dışına asker gönderme tezkeresinin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Faiz indirimi
Yabancı stratejistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bu haftaki Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimine gideceğini öngörüyor.

TOKİ indirimi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) konut ve işyeri sahipleri için 21 Eylül-19 Ekim tarihlerinde yapılan yılın ikinci indirim kampanyasından 15 bin 313 kişi faydalandı.