Kısa kısa haberler

Antakyalı Dişhekimi Diş Hekimleri Günü’nde Vefat Etti Antakyalı Dişhekimi İlyas Mukannasgil, Diş Hekimleri Günü’nde vefat etti. 73 yaşında vefat eden Antakyalı Dişhekimi İlyas Mukannasgil’in Pazar günü Antakya Ortodoks Kilisesi’nden kaldırılan cenazesi, şehir mezarlığındaki Hristiyan mezarlığında defnedildi. ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, Ailesine sabır diler. Hatay’da Aşılama %  77 Türkiye ortalamasının % 4,8 gerisinde İlimiz Hatay, koronavirüsle […]

Antakyalı Dişhekimi

Diş Hekimleri Günü’nde Vefat Etti

Antakyalı Dişhekimi İlyas Mukannasgil, Diş Hekimleri Günü’nde vefat etti. 73 yaşında vefat eden Antakyalı Dişhekimi İlyas Mukannasgil’in Pazar günü Antakya Ortodoks Kilisesi’nden kaldırılan cenazesi, şehir mezarlığındaki Hristiyan mezarlığında defnedildi.

ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, Ailesine sabır diler.

Hatay’da Aşılama %  77

Türkiye ortalamasının % 4,8 gerisinde

İlimiz Hatay, koronavirüsle mücadelede, aşılamada % 77’lere ulaştı. Hafta sonunda, Hatay’da 18 yaş üzeri kişilerde koronavirüs aşısı uygulama oranı % 76.8’den % 77’ye çıktı. Bu oran, Türkiye ortalaması olan % 81,8’in % 4,8 gerisinde.

Türkiye geneli aşılama verileri şöyle:

1 Doz aşı yaptıran: 56.188.582 kişi

2 doz yaptıran: 50.329.638 kişi

3 doz yaptıran: 12.106.245 kişi

Toplam: 120.058.425 kişi

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ KONGRE YAPIYOR

Hatay Ziraat Mühendisleri Odası, genel kurula gidiyor. Ziraat Mühendisleri Odası 48. Dönem Olağan Genel Kurulu’nun, bu hafta sonunda, 4-5 Aralık tarihlerinde yapılması öngörülüyor. Ancak çoğunluk sağlanmadığı takdirde, genel kurulun 11-12 Aralık tarihlerinde yapılacağı duyuruldu. Kongre, 4 veya 11 Aralık tarihlerinde, Oda lokalinde saat 10.00’da başlayacak.

Defne’de CHP Gecesi ‘İptal’

Defne ilçesinde bu hafta sonunda yapılması planlanan CHP Dayanışma Gecesi, ileri bir tarihe ertelendi. Defne CHP İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız, gece ile aynı tarihe denk gelen CHP’nin Mersin Mitingi dolayısıyla geceyi ileri bir tarihe ertelediklerini bildirdi.

Parlakyıldız, şu paylaşımı yaptı:

“4 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı Mersin Mitingi dolayısıyla, daha önce planladığımız ve aynı güne denk gelen CHP Defne İlçesi Dayanışma Yemeği programını iptal etme kararı almış bulunmaktayız.

Mitinge en yüksek düzeyde katılım gösterebilmek için, toplu ulaşım desteği sağlama programı çerçevesinde, katılım göstermek isteyen yoldaşlarımızın parti binamıza müracaat edip, isim ve sayı bildirmelerini önemle rica ediyoruz.

Yoldaşlarımızı, sesimizi ve erken seçim talebimizi en gür ve güçlü bir şekilde haykırmak için el ele vermeye davet ediyoruz. Sen yoksan, bir eksiğiz.”

TZOB uyardı

“Maalesef şu an üreticilerimiz başta yem olmak üzere girdi maliyetlerini karşılayabilmek için her ay hayvanlarını kestirerek veya satmak zorunda kalarak hızla sektörden çıkmaktadır.”

TOBB açıkladı: Asgari Ücret…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, asgari ücretin enflasyon oranı üzerinde artırılması, işletmelerin ise sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi için maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini söyledi.​

Miting tartışması

4 Aralık’taki Mersin mitingi için Mersin Valiliği’nin Cumhuriyet Meydanı talebini reddetmesi ile ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Mitingimizi yapacağız. Vali de görecek, Erdoğan da görecek, herkes görecek.” dedi.

Babacan’ın hedefi

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Partisinin Büyükçekmece İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “özgür ve zengin bir Türkiye için” yola çıktıklarını, DEVA Partisi olarak emaneti teslim almaya geldiklerini söyledi.

Dolar talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurları üzerinden manipülasyon yapılıp yapılmadığının araştırılması, varsa konunun gerekli yerlere iletilerek ilgili kurumlar nezdinde çalışma gerçekleştirilmesi için Devlet Denetleme Kurulu’na talimat verdi.

Seyahat kısıtlaması

Sağlık Bakanı Koca, yeni varyant nedeniyle 5 ülkeye seyahat kısıtlaması uygulanacağını açıkladı. Buna göre Botsvana, G. Afrika, Mozambik, Namibya ve Zimbabve ile kara, hava ve deniz sınır kapıları kapatıldı.

Esnafın beklentisi

Taksit sayısı için…

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, döviz kurundaki artış nedeniyle birçok ürün grubunda fiyatların yükseldiğini belirterek, “Taksit sayısında sınırlama olan beyaz eşya, altın, mobilya, teknolojik ürünler, elektronik ürünlerde taksit sayısı artırılmalı” dedi.

MEB’den bir ayda

3 200 okula kütüphane

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” Projesi kapsamında bir ayda 3 bin 200 okula yeni kütüphane kuruldu.

Karayolları hizmeti

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından 2003 yılından bu yana 1666 “kara noktada” yapılan iyileştirmelerle kazaların azaltılması sağlanırken, 50 noktada çalışmalar devam ediyor.

Sahil Güvenlik

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin, yılbaşından bugüne, kadar denizde zor durumda kalan ve hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya olan 14 bin 708 kişiyi kurtardığı bildirildi.

1 Ocak’ta başlıyor

Sulh Ceza Hakimliğinin tutuklama ve adli kontrol kararlarına yönelik itirazların, başka bir Sulh Ceza Hakimliği yerine bir üst mahkeme olan asliye ceza mahkemelerine yapılmasına 1 Ocak 2022’de başlanacak.

Ülke genelinde

Karayolları Genel Müdürlüğü!ne bağlı “turuncu ekipler”, kış programı kapsamında, yurt genelinde 446 karla mücadele merkezindeki çalışmalarını 10 bin 916 makine-ekipman ve 12 bin 645 personelle gerçekleştirecek.

2023 Haziranı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Muhalefet her gün miting yaparak ‘Erken seçim istiyoruz’ diyebilir. Bu, demokratik hakkıdır ama Türkiye’de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak” dedi.

Bütçe Görüşmeleri

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri, 6 Aralık Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu’nda başlayacak.

Son gün 30 Kasım

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yapılandırılan prim borçlarının ilk taksit ödemesinde son günün 30 Kasım olduğunu anımsattı. Yapılandırmaya başvuranlar, 1 milyonu aştı.

3 bin 971 ana sınıfı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yeni açtığımız 3 bin 971 ana sınıfında 74 bin çocuğumuz eğitim almaya başladı. Böylece, 5 yaş grubunda yaklaşık yüzde 78 olan okullaşma oranı, yaklaşık yüzde 83’e çıkmış oldu” dedi.

Ekonomi gündemi,

Salı günü, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamına odaklanılacak ve aynı hafta içinde, hem enflasyon hem de ihracat rakamları açıklanacak.

Gündem: TRT Payı

Meclis, bu hafta, elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

Hatay Valiliğine…

Bakanlık genelgesi

İçişleri Bakanlığı’nca Valiliklere gönderilen genelgede, Valilik ve belediyelerce metruk bina olduğu tespit edilen yapıların, tespit tarihinden sonra yerleşim yeri olarak gösterilmesine müsaade edilemeyeceği belirtildi.

1300 kişiye ceza

Emniyet ve Jandarma bünyesinde kurulan çevre, doğa ve hayvanları koruma birimlerince, doğaya zarar veren veya hayvanlara eziyet eden 1300 kişiye yaklaşık 5,5 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Esnafın talebi:

Taksit sayısı için

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Ekonomik anlamda daha uzun vadeye yayılan ödemeler her kesimi rahatlatacak, piyasalarda durgunluk yaşanmasına sebep olmayacaktır.”

Sektör temsilcilerinden

Hayvancılık uyarısı…

Artan yem fiyatları için konuşan sektör temsilcileri uyardı: “2008 krizindeki gibi, yaklaşık bir milyon -belki çok daha fazla- damızlık hayvan, kasaba giderse, hayvancılığı tekrar nasıl canlandıracağız?”

Omicron varyantı

Bilim adamları, B.1.1.529 olarak da bilinen yeni koronavirüs varyantının, yaşlılarda ve aşılanmamış kişilerde ciddi problemlere neden olabileceği konusunda uyardı.

Emsal karar

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, kullanılmayan yıllık izinlerin ücretlerinin ödenmesinde son noktayı koydu. Yüksek Mahkeme, özel sektör çalışanlarının kullanmadıkları yıllık izinlerinin ücretinin ödenmesinin yasal zorunluluk olduğuna dikkat çekerek, bunun için zaman aşımı süresinin beş yıl olduğuna hükmetti.

Asgari ücret

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı pazarlığı için süreç bu hafta başlıyor. İlk toplantı, 1 Aralık Çarşamba günü yapılacak.

Süper Ligde Bir Yardımcı Hakem Kovid’e Yakalandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig’de yardımcı hakemlik yapan bir kişinin koronavirüse yakalandığını bildirdi.

TFF duyurusu şöyle:

Bir Süper Lig yardımcı hakemimizin, 25.11.2021 Perşembe günü yapılan rutin Kovid-19 PCR test sonucu pozitif çıkmıştır. Hakemimizin, herhangi bir semptom göstermemesine rağmen, talimatlar gereği tedbir amaçlı karantinaya alınarak tedavisine başlanmıştır. İzolasyon süreci başlayan hakemimizin, yapılacak tüm tetkik ve testleri yakından takip edilecektir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

İSKENDERUNSPOR U-19’DA 2-0 GALİP

İskenderunspor U-19 Takımı, Van deplasmanından 2-0 galibiyetle döndü. Turuncu-Mavililerin gollerini Umut Can Başaran ile Mustafa Yılmaz attı. İskenderunspor’lu Hakan Temizkan, 25.dakikada kırmızı kart gördü ve Turuncu-Mavililer maçın 65 dakikasını 10 kişi ile oynadı.

Spor tek sütun

VOLEYBOLDA: HATAYSPOR 3-0

Hatayspor, erkekler voleybolda haftayı galibiyetle kapattı. Cumartesi günü Antakya Spor Salonu’nda Haliliye Belediyespor ile karşılaşan Hatayspor Erkek Voleybol Takımı, 3 seti de kazanarak maçı 3-0 galip tamamladı.

YAYLADAĞISPOR 4-0 GALİP

2021-2022 sezonu Hatay 1. Amatör Küme’de şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerden, Yayladağıspor, evinde aldığı 4-0 galibiyetle haftayı kapattı. Yayladağıspor, Asaşspor önünde aldığı farklı galibiyetle, ligde 10 puanla lider durumda.

KIRIKHAN SPOR: 7 DÖRTYOL: 0

Hatay Süper Amatör Ligi’nde, Kırıkhan Spor, Dörtyol Belediye Spor’u 7-0 mağlup etti. Kırıkhan Spor, bu galibiyetle birlikte puanını 6’ya çıkardı.

SİVASSPOR 3 TRANSFER PEŞİNDE

Dün Hatayspor ile karşılaşan Sivasspor, ara transfer öncesi şimdiden 3 isimle temas halinde. Sivasspor, Fenerbahçe’de forma şansı bulamayan Burak Kapacak’ı kiralamak istiyor. Orta saha içinde, Beşiktaş’ta forma giyen Salih Uçan ve Galatasaray’da oynayan Aytaç Kara için de nabız yoklandı.

GÖZCÜLER:1 MEYDAN:1

Hatay Süper Amatör Ligi’nin en çekişmeli ve heyecanlı maçında, Arsuz Gözcülerspor, İskenderun Meydanspor ile 1-1 berabere kaldı.

Hatay Amatör Küme Süper Ligi’nde geride kalan 5 hafta sonunda, 5 karşılaşmada 11 puan toplayan Arsuz Gözcüler Spor, grupta lider durumda bulunurken, 1 maç eksiği ile İskenderun Meydanspor ise 10 puanla ikinci durumda. Samandağ Gençlerbirliği de 10 puanla 3.sırada yer alıyor.

Exit mobile version