Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Antakya SYDV’ye muhtar üye

Antakya SYDV’ye muhtar üye seçimleri
PERŞEMBE GÜNÜ

Hatay Valiliği bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti’nde, 2022 yılı faaliyet döneminde muhtar üye olarak görev alacak 2 üyenin seçimi, 9 Aralık Perşembe günü yapılıyor. Seçimler, Perşembe sabah saat 09:00’da, Antakya Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda yapılacak.
Bu arada, 3 gün sonraki seçimlerde aday oldukları dillendirilen isimler de şunlar:
-Şirince Mahallesi Muhtarı Ahmet Umarlar
-Dikmece Mahallesi Muhtarı Sezgin Yurtsever
-Bohşin Mahallesi Muhtarı Yusuf Güleryüz

Sanayi Tesisleri
Sanayi kaynaklı çevre kirliliğinin azaltılması için, bu alandaki tesisler; havaya, suya ve toprağa kirletici salım miktarlarını Bakanlığa yıllık olarak rapor edecek.

933 kişi yakalandı
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda; 52 bin 401 personelle, 241 dedektör köpeğin desteğiyle 9 bin 543 noktada gerçekleştirilen “Türkiye Güven Huzur” uygulamasında, aranan 933 kişi yakalandı, 92 şüpheli gözaltına alındı, 678 araç trafikten men edildi.

Azınlık Vakıfları
Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Nisan’da çıkarılması öngörülen azınlık vakıflarının seçim yönetmeliğinde son aşamaya gelindiğini söyledi.

‘Türkiye’ ibaresi
İhraç ürünlerinde, her türlü faaliyet ve yazışmalarda marka olarak “Türkiye” ibaresinin kullanılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

18,1 Milyar Dolar
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli’ne göre, bu yılın 10 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü 18,1 milyar dolar ihracat, 13,5 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi.

Koronavirüs salgını…
Dönüşüyor mu?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şe-ner, “Omicron varyantı, Kovid-19’un mevsimsel bir hastalığa dönüş işa-reti olabilir, ama her şeye rağmen henüz sevinmek için çok erken” dedi.

EVE BASKINDA 16 GR ESRAR ve 780 CAPTAGON ELE GEÇTİ
2 Suriyeli gözaltında

Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, uyuşturucu, uyarıcı madde imal ve ticaretine yönelik olarak yapılan çalışmalarda, İskende-run’da bir ikamette yapılan aramada;
-780 adet captogon,
-30 gram metamfetamin,
-16 gram esrar,
-1 gram sentetik kannabinoid ele geçirildi.
Konu ile ilgili olarak, yabancı uyruklu T.Ğ.ve G.Ş. yakalanarak, adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı.

Engelli ataması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, en geç 2022’nin Ocak ayı itibariyle 3 binden fazla engelli kamu personelinin atamasını Bakanlık olarak yapacaklarını bildirdi.

Defne Belediyesi Araç Kiralama İhalesi yapıldı
3 Firma katıldı, teklifler çok yakın…

Sosyal medyada çok konuşulan, Defne Belediyesi’nin araç kiralama ihalesi yapıldı. Defne Belediyesi’nin, üzerine çok konuşulan araç kiralama ve iş makinesi ihalesine, 3 şirket katıldı ve teklif verdi. 3 Aralık Cuma günü gerçekleşen, çöp toplama için gerekli araç ve iş makinesi ihalesi, saat 10’da, katılımcı firmalar ve pandemi dolaysıyla sınırlı bir izleyici katılımıyla yapıldı.
Komisyon başkanı ve üyelerinin dosyaları açıp gerekli incelemeleri yapmasının ardından, verilen üç teklifin açılması onaylandı ve teklifler açıktan okundu.
Komisyon tarafından sırayla zarfları açılarak kamuoyuna açıklanan firmalar ve teklif bedelleri şu şekilde oldu:
1. Atık Yönetimi ve Bertarafı Yönetimi Ltd. 11.400.000 TL
2.Çınar Çevre Kentsel Atık Hizmetleri Ltd. 11.292.775 TL
3.Standart Katı Atık Ltd. 11.957.237 TL
Komisyon, ihale sonucunu hafta içinde belirleyecek.

Suriye Politikası
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB olarak İdlib’e yönelik yardımlarına devam edeceklerini, Suriye’ye ilişkin pozisyonlarını değiştirmek için bir sebep olmadığını söyledi.

Erken rezervasyon
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bağlıkaya, yaklaşık 2 hafta önce başlatılan erken rezervasyon kampanyasına yoğun bir talep olduğunu söyledi.

UYAP uygulaması
Adalet Bakanlığı’nca, tüm yargısal faaliyetlerin elektronik ortamda gerçekleştirildiği Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında yapılan güncellemelerle, hem Avukatlara hem de vatandaşlara bazı kolaylıklar getirildi.

Türkiye’de yapılacak
Birleşmiş Milletler Çevre Programı Akdeniz’in Deniz Çevresinin ve Kıyı Alanlarının Korunması (Barselona) Sözleşmesi’nin 22. Taraflar Konferansı (COP22), 7-10 Aralık tarihlerinde Türkiye’de yapılacak.

Asgari Ücret mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücreti, kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek, dar gelirli insanlarımızı biraz daha ferahlatacağız” dedi.